Ειδήσεις

Βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών της Γ’ Λυκείου των Σχολείων της Δωδεκανήσου (φώτο)

Η Λέσχη Lions Ρόδου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν διήμερο αφιερωμένο στους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ’ λυκείου των σχολείων της Δωδεκανήσου. Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου η λέσχη Lions Ρόδου, μετά από 15 χρόνια εμπειρίας και γνωρίζοντας από κοντά την υψηλή πνευματική κατάρτιση των καλυτέρων μαθητών του Νομού μας και παράλληλα παρακολουθώντας την πρόοδο των παλαιοτέρων μαθητών που βράβευσε, τόλμησε να προχωρήσει σε ένα ακόμη βήμα. Να καθιερώσει παράλληλα με τη βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών μια ακόμη δράση, στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι οι μαθητές. Τους δόθηκε έτσι η σκυτάλη να εισηγηθούν δράσεις για το μέλλον του τόπου μας. Να προτείνουν δράσεις, που θα κάνουν τη ζωή των Δωδεκανησίων καλύτερη και θα προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας και δημιουργικότητας σε όλους τους νέους. Τα 40 παιδιά που βραβεύτηκαν, κλήθηκαν να πάρουν μέρος με εισηγήσεις τους στη Συνδιάσκεψη με θέμα «Δωδεκάνησα άλμα στο μέλλον, για μια ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών, που θα δίνει ευκαιρίες εργασίες σε όλους τους νέους». Για το σκοπό αυτό παρουσιάστηκαν πέντε εισηγήσεις μαθητών:
1. «Τουρισμός: Παρελθόν Παρόν, Μέλλον σε … κοινή γραμμή», που παρουσίασαν οι μαθήτριες Ελένη Αναστασιάδη και Διονυσία Γιόνοβιτς από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου.
2. «Τουρισμός: Δωδεκάνησα Άλμα στο Μέλλον», που παρουσίασαν οι Βασίλης Κασάπης, Κατερίνα Μάτση, Αιμιλία Συμεωνίδη και Κατερίνα Φλάγκου από τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία.
3. «Λειψυδρία – Κλιματικές αλλαγές» από την Ραφαηλία Αργυρίου του Γυμνασίου Χάλκης (λυκειακές τάξεις).
4. «Καταγραφή των περιβαλλοντικών πιέσεων που δέχεται η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων. Σκέψεις για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής», που παρουσίασε η μαθήτρια Μαρία – Αναστασία Μουστάκα από το ΓΕΛ Κρεμαστής.
5. «Ισόρροπη ανάπτυξη των Δωδεκανήσων», που παρουσίασε ο Γιάννης Παπαθεοδωράκης από το Γυμνάσιο Έμπωνας.
Στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης, παρουσιάστηκαν επίσης δυο εισηγήσεις εκπαιδευτικών με κεντρικό θέμα «Προβληματισμοί των νέων και το μέλλον που οραματίζονται», με εισηγητές τους:
• Δρ Μιχάλη Σκουμιό Επίκουρο καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και
• Δρ Τσαμπίκα Καράκιζα, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου SEMIRAMIS και την παρακολούθησαν περισσότερα από 120 άτομα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Ανανίας και Χρήστος Μπάρδος.
Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείτο από τα μέλη της Λέσχης:
• Ευαγόρα Νικολάου, Χημικό M. Sc. Επ/μο Δ/ντη του ΓΧΚ.
• Ιωάννα Τσάρπα, υποψήφια Διδάκτωρα του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
• Βλάση Τσίνα, Φυσικό Δ/ντη Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία.
Με τη λήξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Άρης Δημόπουλος, επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στους εκπαιδευτικούς- εισηγητές.
Τα πρακτικά της Συνδιάσκεψης εκδόθηκαν την ίδια μέρα από την Επιστημονική Επιτροπή και παραδόθηκαν σε όλους τους εκπροσώπους Αρχών και Φορέων, που παρέστησαν στην τελετή βράβευσης της Κυριακής.

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ
Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των 40 αριστούχων μαθητών των σχολείων της Δωδεκανήσου , παρουσία του Αιδεσιμότατου Πατέρα Φανούριου εκπροσώπου του Μητροπολίτη, του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτριου Γάκη, του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των μαθητριών, μαθητών, των γονέων συγγενών τους και πλήθος κόσμου.
Από πλευράς Lions, παρέστησαν η Πρ. Κυβερνήτης των Lions Δρ. Πέννη Εμμανουήλ, η Πρόεδρος Περιοχής Κορνηλία Δημητριάδου, η Πρόεδρος της «Ηλιούσας» Ελένη Παππά, Πρόεδροι Επιτροπών και πολλά μέλη.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Λέσχης κ. Άρης Δημόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά της Λέσχης, η οποία για πενήντα χρόνια βρίσκεται κοντά στα προβλήματα των συμπολιτών μας. Κοντά στους νέους, στην τρίτη ηλικία, στην οικογένεια, στους άπορους, σε έργα ανθρωπιστικά και ευποιίας αλλά και πάντα σε άψογη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να βρίσκονται στο πλάι της, κοντά στην πόλη μας, στο νησί μας, προκειμένου να υλοποιούνται με επιτυχία τα έργα της.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ευαγόρας Νικολάου αναφέρθηκε στην ωριμότητα που επέδειξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές με τις εισηγήσεις τους στη Συνδιάσκεψη και προέτρεψε τους εκπροσώπους των Αρχών και Φορέων, που παραβρέθηκαν, να αξιοποιήσουν τις προτάσεις των παιδιών.
Ανέφερε ότι μετά από 15 χρόνια, που γίνεται η εκδήλωση βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την εξέλιξη της κοινωνίας και να δώσουμε βήμα στους πρώτους μεταξύ των αρίστων, αξιοποιώντας τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας καλύτερης από τη δική μας.

Η Λέσχη Lions ευχαριστεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελο Ανανία καθώς και τους χορηγούς των εκδηλώσεων, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα της σε αυτήν την διοργάνωση.
Οι χορηγοί της Λέσχης για τις εκδηλώσεις βράβευσης των μαθητών είναι:
1. Το μέλος της Λέσχης Lions, κ. Ιωάννη Χατζηλαζάρου Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Ομίλου Ξενοδοχείων «H Hotels Collection».
2. Τον κ. Ευθύμιο Κωνσταντινίδη, ο οποίος κάθε χρόνο διαθέτει την αίθουσα του METROPOL MULTICINEMA, καθώς και τα ποτά που προσφέρονται στο τέλος της εκδήλωσης.
3. Το Ξενοδοχείο SEMIRAMIS.
4. Τα εργαστήρια εδεσμάτων «ΟΜΟΡΦΟΣ CATERING SERVICES».
5. Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
6. Την εταιρία BLUE STAR FERRIES και το Κεντρικό πρακτορείο Ρόδου SKEVOS TRAVEL.
7. Την Ναυτιλιακή Εταιρεία ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ SEA WAYS.
8. Την ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΟΕΙΔΩΝ του μέλους μας Γεωργίου ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ,
9. Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ»
10. Το Μουσικό σχολείο Ρόδου.
11. Την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΡΟΔΑ.
Επίσης, συγχαίρει όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την άψογη συνεργασία και προθυμία με την οποία βοήθησαν για την επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Η Επιτροπή αποτελείτο από τους:
Πρόεδρο: Ε. Νικολάου Μέλη: Λ. Βέλιου, Δ. Δημητριάδης, Ι. Ζαννετάκης, Δ. Κάπρος, Κ. Καστρουνή, Α. Κοσσιώρης, Χ. Παλογιαννίδης, Κ. Παπαμανώλης, Δ. Παπαντωνίου, Π. Μπακίρης, Χ. Μπάρδος, Ι. Τσάρπα, Β. Τσίννας, Ι. Χατζηλαζάρου, Ι. Χατζημανώλης, Σ. Φανουράκης, Μ. Φτακλάκης.

Στην εκδήλωση παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Τα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» και τα Εκπαιδευτήρια «Κολλέγιο Ρόδου».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Ιωάννα Τσάρπα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο γνωστικό αντικείμενο: Διά Βίου Μάθηση και Οικονομικά της Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης
Άρης Δημόπουλος Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευαγόρας Νικολάου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου