Ειδήσεις

Ενημέρωση αρμοδίων για τις αρχαιότητες της Λίνδου

Στα πλαίσια των συνεχών επαφών του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, κου Γεώργιου Ελευθερίου, με τους βουλευτές Δωδεκανήσου για την ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών που εποπτεύουν τον Αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, μετέβη στην Αθήνα στις 29/01/2014, όπου μετά και από την συμβολή του βουλευτή κ. Β. Υψηλάντη, προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων κ. Θεόδωρο Σούμπαση καθώς και με τoν Δ/ντή του Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Π. Καρακατσάνη.
Η προϊσταμένη Διοίκησης, του ΤΑΠ , ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας για την κατάσταση που επικρατεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, όσον αφορά τις υπηρεσίες των Χώρων Υγιεινής, που είναι αρμοδιότητα του ΤΑΠ, όπου ο Πρόεδρος επισήμανε κυρίως την μη τήρηση των υπηρεσιών αυτών σε βαθμό που επισκιάζουν και επιβαρύνουν την σημαντικότητα της αίγλης του αρχαιολογικού χώρου, προκαλώντας την απογοήτευση των επισκεπτών και την δυσφήμιση της χώρας.

Η αρμόδια προϊσταμένη Διοίκησης δεσμεύτηκε σε συνεργασία με την Υπηρεσιακή Μονάδα: ΚΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, να προσδιορισθεί η ευθύνη της καθαριότητας στους χώρους υγιεινής (WC) στο Αναψυκτήριο, που στεγάζεται και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χώρο πριν την είσοδο στην Ακρόπολη, και να μην επιτραπούν σε καμία περίπτωση να εμφανισθούν ξανά φαινόμενα που προσβάλλουν την εικόνα του Αρχαιολογικού μνημείου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος μετέβη στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου σε συνάντηση που είχε με τον Δ/ντη του Γραφείου του Υπουργού, κ. Π. Καρακατσάνη, σχετικά με την υπόθεση της χρήσης δωμάτων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος του οικισμού, και αφού εξήγησε αναλυτικά ότι αντίστοιχη χρήση γίνεται και στους τουριστικούς προορισμούς, Πλάκα και Σαντορίνη, κατέληξαν να εξετασθεί και να δοθεί λύση και στην περίπτωση της Λίνδου , σε συνεργασία με την ΚΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με σκοπό την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου
Γεώργιος Ν. Ελευθερίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου