ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαρηγιάννης: Πολύ πιθανόν να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σαρηγιάννης

Κο­ρύ­φω­ση του παν­δη­μι­κού κύ­μα­τος στις 19 με 22 Ια­νουα­ρί­ου με 65.000 κρού­σμα­τα κο­ρω­νοϊ­ού ημε­ρη­σί­ως κατά μέσο όρο, «δεί­χνουν» τα μο­ντέ­λα του κα­θη­γη­τή Πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κής Μη­χα­νι­κής του ΑΠΘ Δη­μο­σθέ­νη Σα­ρη­γιάν­νη. Μι­λώ­ντας στην τη­λε­ό­ρα­ση του ΣΚΑΪ ο κα­θη­γη­τής τό­νι­σε ότι μπο­ρεί τα κρού­σμα­τα να φτά­σουν μια ημέρα ακόμη και 80.000.

Μετά την κο­ρύ­φω­ση του κύ­μα­τος πά­ντως, δεν ανα­μέ­νε­ται στα­θε­ρο­ποί­η­ση του αριθ­μού των κρου­σμά­των αλλά κά­θε­τη πτώση τους.

Ο κ. Σα­ρη­γιάν­νης τό­νι­σε ότι για να επι­βε­βαιω­θούν οι προ­βλέ­ψεις αυτών των μο­ντέ­λων θα πρέ­πει τα μέτρα που έχουν επι­βλη­θεί να δια­τη­ρη­θούν έως τις 30 Ια­νουα­ρί­ου.

Θω­μα­ΐ­δης: Τε­τρα­πλα­σιά­στη­κε το ιικό φορ­τίο το τε­λευ­ταίο 15νθή­με­ρο

Από την πλευ­ρά του ο κα­θη­γη­τής ανα­λυ­τι­κής χη­μεί­ας Νίκος Θω­μα­ΐ­δης, μι­λώ­ντας στην ίδια εκ­πο­μπή ανέ­φε­ρε ότι είναι δύ­σκο­λο να εκτι­μη­θούν τα ενερ­γά κρού­σμα­τα κο­ρω­νοϊ­ού αυτή τη στιγ­μή.

Το τε­λευ­ταίο πά­ντως 15ήμερο, από τις 16 Δε­κεμ­βρί­ου έως και την Πέμ­πτη 30 Δε­κεμ­βρί­ου το ιικό φορ­τίο αυ­ξή­θη­κε κατά τέσ­σε­ρις φορές.

 

Πηγή: Reporter.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.