Ρεπορτάζ

Aντί ευχών… Pοδίτες έλαβαν sms που τους καλωσόριζαν στην Tουρκία!

Καλώς ήρθατε στην Τουρκία και καλή διαμονή! Αυτό το μήνυμα έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα δεκάδες κάτοικοι της δυτικής πλευράς του νησιού στη διάρκεια των εορτών από τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που τους καλωσόριζε στη… γείτονα χώρα και τους ενημέρωνε για τις χρεώσεις και τα πακέτα προσφορών!

Παρ’ ότι δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στη Ρόδο, καθώς κι άλλες φορές συμβαίνει κάτοικοι ή επισκέπτες του νησιού να γίνονται αποδέκτες παρόμοιων μηνυμάτων, όπως κατήγγειλαν παραλήπτες μηνυμάτων στη “δ”, στη διάρκεια των εορτών εστάλησαν μαζικά μηνύματα σε περιοχές από το αεροδρόμιο και μέχρι την Κάμειρο Σκάλα, ενώ όσοι οδηγοί που πέρασαν από το συγκεκριμένο τμήμα του νησιού είτε κάτοικοι, είτε επισκέπτες, δεν είχαν τη ρύθμιση της χειροκίνητης επιλογής δικτύου στο κινητό τους τηλέφωνο, αυτομάτως εξυπηρετούνταν από τουρκικό δίκτυο με αποτέλεσμα να χρεωθούν αρκετές δεκάδες ευρώ στο λογαριασμό τους ή σε άλλες περιπτώσεις να εξαντληθούν οι μονάδες της κάρτας τους!
Το πρόβλημα, είναι έντονο κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, οπότε επισκέπτες που φθάνουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου δέχονται κατά… ριπάς μηνύματα καλωσορίσματος στην Τουρκία (!) από εταιρεία της γείτονος χώρας.
To περιστατικό προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους κατόχους κινητών τηλεφώνων πολλοί από τους οποίους χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτο το γεγονός της… εισβολής τουρκικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε ελληνικά δίκτυα και οι κάτοικοι περιοχών της δυτικής πλευράς του νησιού που έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα, ζητούν την παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, υποστηρίζοντας πως πέρα από το όποιο κόστος το οποίο επωμίζονται, το ζήτημα έχει και εθνικές προεκτάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου