Συνολικά 1750 τουρίστες δέχθηκε η Ρόδος το Νοέμβριο. Λόγω του lockdown οι πτήσεις διακόπηκαν πρόωρα, με τη Ρόδο να χάνει την ευκαιρία για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Έπειτα από ένα πολύ καλό Οκτώβριο με 130.000 αφίξεις, αριθμός ρεκόρ για όλους τους ελληνικούς προορισμούς, όπου είχε ήδη κλείσει η τουριστική σεζόν, ο Νοέμβριος προδιαγραφόταν ο καλύτερος όλων των εποχών για τη Ρόδο με την Jet 2, TUI και FTI να συνεχίζουν τις πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Η επέκταση της διάρκειας της τουριστικής σεζόν, δεν θεωρείται ωστόσο χαμένη υπόθεση για τους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς όπως αναφέρουν, απεδείχθη φέτος η πρόθεση των τουρ οπερέιτορς αλλά και των επιχειρηματιών και φορέων να…πέσει η αυλαία αργότερα απ’ ό,τι συνήθως.
«Αρχικά ήταν μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι τουρ οπερέιτορς όπως οι Jet2, TUI, FTI, είχαν προγραμματίσει πτήσεις προς Ρόδο κατά τη διάρκεια του Νοέμβρη. Μπορεί οι πτήσεις να μη συνεχίσθηκαν λόγω της πανδημίας και του lockdown, όμως έγινε μία καλή αρχή. Και μη ξεχνάμε ότι είχαμε ένα εξαιρετικό Οκτώβριο με πτήσεις μέχρι και την τελευταία ημέρα, οι οποίες είχαν υψηλές πληρότητες, ενώ αντίστοιχα ήταν υψηλές και οι πληρότητες των ξενοδοχείων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος.
Το ενδιαφέρον των τουρ οπερέιτορς για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο είναι δεδομένο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γ. Ματσίγκο, ο οποίος δήλωσε:
«Αποδείχθηκε ότι μπορούμε να επιτύχουμε την πολυπόθητη επιμήκυνση της σεζόν, ότι πλέον υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Είναι εφικτό να οδηγηθούμε σε πρώτη φάση σε μία σεζόν η οποία θα ξεκινά από το Μάρτιο και θα διαρκεί μέχρι και τέλος Νοεμβρίου. Γι’ αυτό και θα χρειάζονταν κάποιες εναλλακτικές δράσεις, κάποια μεγάλα events-πολιτιστικά, αθλητικά κ.α.-στην αρχή και στο τέλος ώστε να ενισχύουν το ενδιαφέρον γύρω από τον προορισμό. Σύμφωνα με έρευνα του συλλόγου μας, οι τουρ οπερέιτορς ενδιαφέρονται να επιμηκύνουν τη διάρκεια των προγραμμάτων τους στη Ρόδο. Είμαστε σε επικοινωνία με τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς, ενώ θα έχουμε συνάντηση και με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να συζητήσουμε πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος και να καταθέσουμε την εμπειρία που αποκομίσαμε μέσα και από την εμπειρία μας από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια».
Ανύπαρκτες
κρατήσεις
Ο Δεκέμβριος είναι από τους μήνες που ξεκινούν οι κρατήσεις για την επόμενη σεζόν με τη συχνότητα των κρατήσεων να αυξάνεται όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων.
Την τρέχουσα περίοδο, οι κρατήσεις παραμένουν σε «βαθιά κατάψυξη», καθώς η πανδημία του κορωνοϊού, δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας.
Έρευνες αποδεικνύουν όμως ότι οι ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να σκέπτονται θετικά για τα ταξίδια στο εξωτερικό, γεγονός που αποδίδεται εν πολλοίς στις εξελίξεις γύρω από τον εμβόλιο κατά του Covid-19. Εάν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, εκτιμάται ότι θα αποτυπωθούν εμπράκτως αυτές οι θετικές προθέσεις για τα ταξίδια.
«Οι κρατήσεις είναι ανύπαρκτες αυτή την περίοδο και αυτό έχει να κάνει προφανώς με την γενικότερη κατάσταση λόγω της πανδημίας, παντού σε όλο τον κόσμο.
Το θετικό είναι ότι στις έρευνες που έχουν γίνει αποτυπώνεται το ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό το 2021. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά και κυρίως εάν κυκλοφορήσει το εμβόλιο, πιστεύω ότι θα δούμε τις κρατήσεις να αυξάνονται», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ