Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης και ΕπενδύσεωνΆδωνι Γεωργιάδη, η τροπολογία με την οποία επιβάλλεται πλαφόν στις τιμές των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Με την τροπολογία, ο υπουργός Ανάπτυξης θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών και συνδέονται με τον κορονοϊό όπως φαρμακευτικά προϊόντα ,αντισηπτικά, μάσκες και υλικά απολύμανσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην προτεινόμενη διάταξη “εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, απαγορεύεται η συνομολόγηση ή η λήψη περιουσιακών ωφελημάτων που αφορούν στην πώληση οποιοδήποτε αγαθού, υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, την διατροφή, την διαβίωση την μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή ιδίως δε φαρμακευτικών προϊόντων τεστ ανίχνευσης ιού ή οποιουδήποτε άλλου ισοδύναμου μέτρου μέσω ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών, υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης”.

40 ευρώ το μοριακό, 10 ευρώ το rapid test

Αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορονοϊού SARS-CoV-2 σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή οι τιμές στα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊού θα διαμορφωθούν ως εξής:

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονοιού SARS-CoV-2, τα 40 ευρώ
β) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονοιού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα 10 ευρώ.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την κοινωνία από κάθε αθέμιτη εμπορική πρακτική. Όποτε και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών” είχε αναφέρει στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ο κ. Σταμπουλίδης.

Πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ