Ρεπορτάζ

Πρόστιμα ύψους 2.167.996,54 ευρώ σε ιδιώτες για απλή χρήση αιγιαλού!

2.167.996,54 ευρώ εντέλλονται να καταβάλουν στο Ελληνικό Δημόσιο 206 ιδιώτες, κυρίως ξενοδόχοι, που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα στις παραλίες της Ρόδου, μετά την ολοκλήρωση, επιχείρησης «σκούπα» από επιτελείς του γραφείου της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου.
Πρόκειται για μια επιχείρηση, που στήθηκε το τελευταίο διάστημα, μετά την διαπίστωση του νέου επικεφαλής της υπηρεσίας, ότι υπήρχαν σοβαρές και σημαντικές αποκλίσεις στα τετραγωνικά μέτρα που μίσθωναν οι ιδιώτες και σε αυτά που εκαλούντο να πληρώσουν στο πλαίσιο των μισθώσεων που είχαν συνάψει και περαιτέρω ότι ορισμένοι έχουν αναπτύξει αυθαίρετες κατασκευές μεγέθους για τις οποίες δεν είχαν καμία επιβάρυνση.
Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής, καθώς η επιχείρηση επιτελών του γραφείου της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου συνεχίζεται, έχουν επιβληθεί πρωτόκολλα υπερβάσεων μισθώσεων απλής χρήσης αιγιαλού και αυθαίρετων επί του αιγιαλού στις εξής περιοχές της Ρόδου:
-Βληχά: 7
-Ρόδου: 6
-Ιαλυσού: 63
-Καλυθιών: 1
-Λίνδου: 1
-Αρχαγγέλου: 53
-Λαχανιά: 1
-Κοσκινού: 4
-Γενναδί: 4
-Στεγνά: 1
-Ασκληπιό: 5
-Λοθιάρικα: 10
-Αγία Αγάθη: 16
-Κολύμπια: 9
-Κρεμαστή: 4
-Καβουράκια :4
-Φαληράκι: 15
-Ψάλτος: 2

Η παραχώρηση του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, ιδίως για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, ανακλίντρων (ξαπλωστρών) λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου.
Η ισχύς της ΚΥΑ λήγει στις 31.12.2019.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου