ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία εργαζομένων του Νοσοκομείου Λέρου και του ΚΥ Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου-50 δείγματα του ιού στα «αζήτητα» για 12 μέρες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κορωνοϊος- Περιφέρεια

Με κα­θυ­στέ­ρη­ση 12 ημε­ρών πα­ρέ­λα­βαν οι για­τροί και οι νο­ση­λευ­τές του Κέ­ντρου Υγεί­ας Πά­τμου, δείγ­μα­τα βιο­λο­γι­κού υλι­κού για εξέ­τα­ση για κο­ρο­ναϊό, όπως κα­ταγ­γέλ­λουν οι ερ­γα­ζό­με­νοι του Νο­σο­κο­μεί­ου Λέρου και του Κέ­ντρου Υγεί­ας Πά­τμου, Λει­ψών και Αγα­θο­νη­σί­ου.

Ει­δι­κό­τε­ρα, οι αρ­μό­διοι του Κέ­ντρου Υγεί­ας Πά­τμου πα­ρέ­λα­βαν το πε­ρα­σμέ­νο Σάβ­βα­το (31/10) κι­βώ­ριο με πε­ρί­που 50 δείγ­μα­τα βιο­λο­γι­κού υλι­κού προς εξέ­τα­ση για ανί­χνευ­ση κο­ρο­ναϊ­ού, το οποίο όμως, είχε λη­φθεί …12 μέρες πριν.

Όπως δια­πι­στώ­θη­κε στη συ­νέ­χεια, τα 50 αυτά δείγ­μα­τα είχαν λη­φθεί, σύμ­φω­να με την iatropedia,  από τους υπαλ­λή­λους του ΕΟΔΥ, από ασθε­νείς της Ψυ­χια­τρι­κής Κλι­νι­κή Λέρου, του ΠΙΚΠΑ και του Γη­ρο­κο­μεί­ου Λέρου.

Τα 50 αυτά δείγ­μα­τα, σύμ­φω­να με τους ερ­γα­ζό­με­νους, είχαν πα­ρα­μεί­νει  στα ψυ­γεία του πλοί­ου επί 12 ημέ­ρες, χωρίς κα­νείς να ανα­ρω­τη­θεί για την τύχη τους.

Συ­γκε­κρι­μέ­να οι ερ­γα­ζό­με­νοι της Λέρου, ανα­φέ­ρουν σε ανα­κοί­νω­σή τους: «Το υλικό πα­ρέ­μει­νε στην κα­τά­ψυ­ξη του πλοί­ου εδώ και 12 ημέ­ρες χωρίς να το ανα­ζη­τή­σει κά­ποιος. Επι­πρό­σθε­τα κατά την πάγια τα­κτι­κή του ΕΟΔΥ σε ερώ­τη­ση της υπεύ­θυ­νης επι­τρο­πής του Νο­σο­κο­μεί­ου Λέρου για το απο­τέ­λε­σμα της ανί­χνευ­σης στους ασθε­νείς μας, είχε δοθεί η απά­ντη­ση προ ημε­ρών « ότι δεν υπάρ­χει ει­δο­ποί­η­ση από το ερ­γα­στή­ριο, επο­μέ­νως όλο το προς εξέ­τα­ση υλικό είναι αρ­νη­τι­κό για τον ιό».

Οι ερ­γα­ζό­με­νοι ανα­φέ­ρουν ότι «οι  ευ­θύ­νες της Διοί­κη­σης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυ­βέρ­νη­σης είναι τε­ρά­στιες, ως προς την προ­χει­ρό­τη­τα του μη­χα­νι­σμού που έχει στη­θεί, για την με­τα­φο­ρά βιο­λο­γι­κών υλι­κών προς εξέ­τα­ση και κατά συ­νέ­πεια στην ανί­χνευ­ση και πρό­λη­ψη της νόσου».

Ταυ­τό­χρο­να, δεν υπάρ­χει μό­νι­μο κλι­μά­κιο του Ε.Ο.Δ.Υ στα νησιά της Λέρου και Πά­τμου, σύμ­φω­να με τις ίδιες κα­ταγ­γε­λί­ες.

Πηγή: in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.