Τοπικές Ειδήσεις

Και αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες για τον κορωνοϊό

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην Σορωνή

 

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιεί στη Ρόδο δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests), στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

 

Για τον σκοπό αυτό, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από ώρα 11:30π.μ., στο Κοινοτικό Κατάστημα Σορωνής. Χθες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες στην Αρχάγγελο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί δωρεάν μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος στο Μαντράκι, στη Λίνδο καθώς και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

 

Η πρωτοβουλία του μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού στην κοινότητα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χαρούλα Γιασιράνη, έχει στόχο να ανιχνευθεί και να περιοριστεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού Covid-19 στο γενικό πληθυσμό, στο πλαίσιο της πρόληψης, δεδομένου ότι η Ρόδος βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο της επιτήρησης, όσον αφορά στον πανελλαδικό χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

 

Οι δειγματοληψίες γίνονται σε εθελοντική βάση, ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον αριθμό ταυτότητας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου