Ειδήσεις

Ηλιο και το χειμώνα θέλουν οι Ευρωπαίοι- Εμείς τους θέλουμε;

Χειμερινές διακοπές σε περιοχές με ήλιο και όχι σκι στις Αλπεις προτιμούν όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του World Travel Monitor, που διενεργήθηκε από την IPK International.

Οπως υπογραμμίζεται, αυξάνονται οι Ευρωπαίοι τουρίστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, προτιμώντας προορισμούς όπου ο ήλιος λάμπει σχεδόν πάντα.Η έρευνα, η οποία ανατέθηκε από την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, δείχνει ότι τα τελευταία επτά χρόνια, ο αριθμός των Ευρωπαίων που λαμβάνουν το χειμώνα διακοπές έχει αυξηθεί κατά περίπου 50%. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2013, οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν περίπου 127 εκατομμύρια ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό.

Οι διακοπές σε περιοχές με ήπιο κλίμα και ήλιο ήταν πολύ πιο δημοφιλείς από τους χιονισμένους προορισμούς, αποκτώντας πλέον ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά των ταξιδιών το χειμώνα,Το 2013 η Γερμανία ήταν επικεφαλής της λίστας, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και τη Ρωσία στα χειμερινά ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι χειμερινές διακοπές στο εξωτερικό, επίσης, ήταν πάντα πολύ σημαντικές για τους Σουηδούς. Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των Σουηδών προτίμησε διακοπές στους κρύους μήνες του χειμώνα. Ανάλογο ποσοστό στις επιλογές των πολιτών (50%) έχουν οι χειμερινές διακοπές και στη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία.Πέρυσι, το 25% των χειμερινών τουριστών στην Ευρώπη επέλεξε την παραλία, το 23% αποδράσεις στις πόλεις και μόνο το 7% επέλεξε προορισμούς με χιόνι.

Κατά μέσο όρο οι διακοπές του χειμώνα είχαν διάρκεια 8 ημερών, με συνολική δαπάνη ανά ταξιδιώτη τα 890 ευρώ. Αξιοσημείωτο ότι στις περιοχές με ήλιο και ήπιο κλίμα η μέση διάρκεια διακοπών ήταν 10 ημέρες, ενώ η δαπάνη ανά χειμερινό ταξιδιώτη εδώ πλησιάζει στα 1000 ευρώ, έναντι των 700 ευρώ στις εκδρομές για χειμερινά σπορ, που είχαν μέση διάρκεια 7 ημέρες.Ο δημοφιλέστερος χειμερινός προορισμός ήταν η Ισπανία, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ιταλία.
Η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ταϊλάνδη και η Ελλάδα ήταν οι επόμενες επιλογές για τους προορισμούς με ήλιο το χειμώνα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι καταλυτικά για τον ελληνικό τουρισμό για να κάνει επιτέλους το μεγάλο άλμα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο
ι συνθήκες είναι εξαιρετικά ευννοϊκές, οι Ευρωπαίοι θέλουν ήλιο και το χειμώνα, το θέμα είναι αν τελικά οι παροικούντες στην τουριστική Ιερουσαλήμ της χώρας θέλουν τουρισμό και το χειμώνα πρωτίστως στις περιοχές με ήπιο κλίμα, που θα έχουν, όμως ζωή και δραστηριότητες να προσφέρουν στον κόσμο και αυτή την εποχή…

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου