Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας του κ. Γιάννη Κρητικού με τον Πρόεδρο και τα Σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας Κω

Την Τετάρτη, 2/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε περιοδεία στα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας στην Κω.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νίκο Φραζή, είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το επόμενο διάστημα στον τομέα της Παιδείας, ενώ δεσμεύθηκε να προωθήσει τα αιτήματα του Προέδρου ώστε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας και είχε συναντήσεις με τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων και γονείς. Τους ενημέρωσε ότι η Παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι πρώτες του αποφάσεις ήταν ο διπλασιασμός των χρημάτων για τη συντήρηση σχολείων (10 εκ. €) και η πρόσκληση για την επέκταση υφισταμένων και κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων (8 εκ. €). Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που θα υλοποιηθούν κατά το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με φορείς και διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα πάρουν μέρος στις πολύ σημαντικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος επειδή ξεκινάω την περιοδεία μου από τα σχολεία της περιοχής μου. Και έχοντας συνεργαστεί με όλους και όλες τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς κατά τα τελευταία 30 χρόνια, είμαι βέβαιος ότι θα γίνει εξαιρετική δουλεία, θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και στο τέλος της ημέρας θα έχουμε αφήσει ένα πολύ θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία”.

Αύριο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός έχει προγραμματισμένες συναντήσεις στην Κάλυμνο με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελλή και τον εκπαιδευτικό κόσμο του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου