Τοπικές Ειδήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία του ΕΚΡ

Με ικανοποιητική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Ε.Κ.Ρ. στις 2 Οκτωβρίου 2019, για να εκφράσει την αντίθεσή του στο αναπτυξιακό-εργασιακό νομοσχέδιο.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Ε.Κ.Ρ, πήραν μέρος εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη από την συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων-μελών της δύναμης του Ε.Κ.Ρ, της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και των Σωμάτων Ασφαλείας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Χατζησάββας Σάββας, ο οποίος ανέλυσε τα αιτήματα της απεργίας και ζήτησε να αποσυρθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που καταργούν τις Σ.Σ.Ε, παρεμβαίνουν στους όρους αμοιβής χιλιάδων εργαζομένων και περιορίζουν την συνδικαλιστική δράση. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους της περιοχής μας, από την κατάρρευση της THOMAS COOK και ζήτησε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εταιρείες και Ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την παραπάνω εταιρεία.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυναν ο Κώστας Μουτσάκης μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ο Μανώλης Ανδρουλάκης Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, ο Στέλιος Καπάνταης Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο Κολοσσός» , ο Γιώργος Φραντζολάκης Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο Ρόδου, ο Αντώνης Νικολάου Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της EUROMEDICA, ο Ηλίας Μπούκλας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Τ.Ε Δ.Ε.Η και ο Χαράλαμπος Κόκκινος μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο που καταργεί βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου