ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κρασί

 

Οι Περι­φέ­ρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου θα παρου­σιά­σουν στο Αθη­ναϊκό κοινό τα κρασιάτωννησιώντουΑιγαίουΠελάγους, την Κυριακή 8 Οκτω­βρίου 2017, στο ξενο­δο­χείο KingGeorgeII (Πλατεία Συντάγ­μα­τος). Η εκδή­λωση γευ­σι­γνω­σίας, στην οποία συμ­με­τέ­χουν οινο­ποιεία από όλο το Αιγαίο, έχει ώρες λει­τουρ­γίας 12:00 με 20:00 και απευ­θύ­νε­ται σε οινό­φι­λους και επαγ­γελ­μα­τίες, με ελεύ­θερη είσοδο.

Παρου­σιά­ζο­νται κρασιά από Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη και Χίο, από τα εξής μικρά ή μεγα­λύ­τερα, νέα ή καθιε­ρω­μένα οινο­ποιεία: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος  Οινο­ποι­η­τική, Artemis Karamolegos Winery, Γαία Οινο­ποι­η­τική, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζη­γε­ωργίου, Limnos Organic Wines, Limnos Wines, Μεθυ­μναίος Οίνος, Milos Cave Winery, Μπουτάρη Οινο­ποι­η­τική, Νόπερα Οινο­ποι­η­τική Σάμου, Οινο­ποιείο Βακάκη, Οινο­ποιείο Μωραΐτη, Οινο­ποιία Γαβαλά, Οινο­ποιείο Γκαράλη, Οινοφόρος Μεγα­λο­χωρίου, SantoWines και Vassaltis Vineyards.

 

Στην εκδή­λωση θα υπάρ­χουν κρασιά από σπάνιες, γηγε­νείς ποι­κι­λίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιω­τι­κού αμπε­λώνα της χώρας. Επι­πλέον, συμ­με­τέ­χουν και οινο­ποιεία που για πρώτη φορά θα παρου­σιά­σουν την παρα­γωγή τους στην Αθήνα.

 

Αν και οι λευκοί οίνοι υπερ­τε­ρούν σε όγκο και σε αριθμό ετι­κε­τών των ερυ­θρω­πών και των ερυθρών, αξίζει να σημειω­θεί πως τα νησιά του Αιγαίου έχουν παρά­δοση και στην παρα­γωγή των δύο τελευ­ταίων, από παρα­δο­σια­κές ποι­κι­λίες αμπέλου όπως η μαν­δη­λα­ριά, το μαυ­ρο­τρά­γανο και το φωκιανό. Επίσης πρέπει να τονι­στεί πως η περιοχή φημί­ζε­ται για τα γλυκά της κρασιά, μερικά εκ των οποίων είναι παγκό­σμιας εμβέ­λειας, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsantoαπό τη Σαντο­ρίνη.

 

Η εκδή­λωση οργα­νώ­νε­ται από την εται­ρεία οινικής επι­κοι­νω­νίας Vinetum με την συνερ­γα­σία της Ένωσης Οινο­ποιών και Αμπε­λουρ­γών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).

 

Πλη­ρο­φο­ρίες: [email protected]& 210 766 0560.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.