Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενο για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, εμπιστευομένου στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου που υπερβαίνει συνολικά τα 73.000 ευρώ, έναν πράκτορα του ΟΠΑΠ.
Στον κατηγορούμενο έχει επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να εισέπραξε από παίκτες δελτίων ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΣΟΥΠΕΡ 3, ΕΞΤΡΑ 5, ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΠΟ και ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ και να μην απέδωσε κατά το διάστημα των ετών 2001 έως και 2002 ως όφειλε στον ΟΠΑΠ τα ληφθέντα από τους παίκτες χρηματικά ποσα,́ αφαιρούμενης της αποζημιώσεώς του, αλλά, με την ιδιότητά του ως εντολοδόχου, τα παρακράτησε και τα ιδιοποιήθηκε παράνομα, ενσωματώνοντάς τα στην περιουσία του.
Η δε συνολική μη αποδοθείσα αξία των δελτίων ανήλθε στο ποσό των 88.946,48 ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει από τις λογιστικές καρτέλες των αρχείων της εγκαλούσας εταιρείας «ΠΡΟΠΟ Α.Ε.», από τις οποίες προκύπτει ότι η οφειλή ξεκινά από το 3° εκκαθαριστικό του έτους 2001 ύψους 5.543.599 δρχ (16.268,82 ευρώ) και στις 31-12-2002 ανήλθε στο ποσό των 88.946,48 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε ότι δεν απέδωσε στον ΟΠΑΠ το ανωτέρω ποσό, ισχυρίστηκε όμως ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εισέπραξε τα χρήματα αυτά από τους πελάτες του πρακτορείου.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ