Τοπικές Ειδήσεις

Σε αναστολή εργασίας 48 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρόδου

Μικρό είναι τελικά το ποσοστό των ανεμβολίαστων εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (περίπου 7%) που τέθηκε χθες 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές μονάδες. Από τους 663 εργαζόμενους συνολικά, μόνο σε βάρος 48 εφαρμόστηκε, όπως προβλεπόταν, το διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Ειδικότερα πρόκειται για τρεις γιατρούς, 27 νοσηλευτές, επτά διοικητικούς υπαλλήλους και 11 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων. Προ ημερών περισσότεροι από 100 ήταν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και υπάλληλοι του νοσοκομείου. Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν να εμβολιαστούν και να προσκομίσουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό ώστε να αποφύγουν προφανώς την απομάκρυνση από την εργασία τους και τη στέρηση μισθού. Κάποιοι που εξετάστηκαν από ειδική επιτροπή, πήραν απαλλαγή καθώς συντρέχουν λόγοι υγείας ή άλλοι σοβαροί λόγοι.
Προβληματίζει κυρίως η απομάκρυνση τραυματιοφορέων και τραπεζοκόμων, όπου υπάρχει ούτως ή άλλως έλλειψη προσωπικού. Γενικότερα όμως δεν φαίνεται να προκύπτει (τουλάχιστον για την ώρα) σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου.
Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων έχει εκπονηθεί σχέδιο για τη συγχώνευση κλινικών, σε περίπτωση που χρειαζόταν. Προς το παρόν όμως, δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο.
Σημειώνεται ότι από χθες έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.
«Στην παρούσα φάση δεν συντρέχει λόγος για τη συγχώνευση κλινικών. Με το υπάρχον προσωπικό μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες και να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών. Θα πορευτούμε ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά, εφαρμόζοντας το επιχειρησιακό σχέδιο που από την αρχή της πανδημίας έχουμε εκπονήσει», δήλωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, ο οποίος σχετικά με το μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και υπαλλήλων του Νοσοκομείου, σχολίασε ότι ο νόμος θα πρέπει να τηρείται και να εφαρμόζεται από όλους.
«Κάθε ένας από τους εργαζόμενους είναι αναγκαίος και πολύτιμος για το νοσοκομείο μας. Οι νόμοι θα πρέπει όμως να τηρούνται απαρέγκλιτα. Ο καθένας είχε άλλωστε τη δυνατότητα να το σκεφτεί και να πάρει τις αποφάσεις του. Είναι σεβαστή η άποψη και η θέση του καθενός. Είναι όμως απολύτως σεβαστοί και οι νόμοι», είπε ο κ. Ρουμάνης.
Στο μεταξύ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου νοσηλεύονται 37 ασθενείς με κορωνοϊό. Στην πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι και κανείς τους δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου