Τοπικές Ειδήσεις

«Κράτος εν κράτει» οι αθίγγανοι στο Καρνάγιο!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεως ενώπιον αξιωματικού του ΑΤ Ρόδου εκπροσώπου εργολαβικής εταιρείας, που έχει αναλάβει το έργο της περίφραξης του Καρνάγιου, για τον εντοπισμό και την σύλληψη από τις αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες αθίγγανων, που επιδιώκουν την ματαίωση του έργου προκαλώντας καθημερινά καταστροφές ως και πυρκαγιές.
Ηδη χθες και προχθές έχουν καταγραφεί δύο εμπρησμοί στο σημείο, ενώ των επιθέσεων προηγήθηκαν απειλές από συγκεκριμένα άτομα στα συνεργεία του εργολάβου αλλά και μήνυση αθίγγανων για τον έλεγχο των αδειοδοτήσεων της αναδόχου του έργου εταιρείας!
Θυμίζουμε εξάλλου ότι ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου εχει ήδη προσφύγει και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου δια του προέδρου του κ. Βασιλείου Παπαοικονόμου, με έγκληση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του εμπρησμού στην περιοχή Καναμάτ.
Σύμφωνα με την έγκληση, το Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. έχει παραχωρήσει στην εταιρεία «Α1 Γιώτ Τρειντ Κοσόριουμ Α.Ε.» τμήμα της λιμενικής ζώνης του Καρνάγιου στην περιοχή Καναμάτ. Η εταιρεία αναδείχθηκε ανάδοχος του διεθνούς διαγωνισμού για τη δημιουργία κέντρου επισκευής και συντήρησης σκαφών στο Καρνάγιο.
Ωστόσο, η παράνομη συμπεριφορά των αθίγγανων στην περιοχή θα αποτρέψει την εκτέλεση του έργου, που αποτελεί έργο ανάπτυξης για ολόκληρο το νησί της Ρόδου, ενώ από τις ζημίες που έχουν ήδη προκαλέσει και την αυξανόμενη προοδευτικά παραβατικότητά τους πλήττεται η υπηρεσία ως προς την αξιοπιστία και την εύρυθμη λειτουργία της αλλά και λόγω των ζημιών που προκαλούν καθώς είναι ο φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης της λιμενικής ζώνης του Καρνάγιου.
Όπως ισχυρίζεται το Λιμενικό Ταμείο από τον Μάρτιο του 2021 οι ΡΟΜΑ έχουν επανακαταλάβει τμήμα της λιμενικής ζώνης για να έχουν πρόσβαση στην λιμενολεκάνη και να εξαφανίζουν τις αποδείξεις από άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Το Λιμενικό Ταμείο στην έγκλησή του επικαλείται πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα οποία η παραχωρησιούχος εταιρεία το ενημερώνει ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 για την αύξηση της παραβατικότητας των ΡΟΜΑ στα τελευταία χρόνια και την καταγραφή συμβάντων που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προσωπικές περιουσίες.
Επιπλέον, γίνεται εκτενής αναφορά σε καταγραφή συμβάντων και συγκεκριμένα σε τρία περιστατικά του Οκτωβρίου του 2020 με φωτιές σε κατασχεμένα σκάφη ενώ ακόμη τρεις αναφορές γίνονται για συμβάντα που έλαβαν χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2021 και αφορούν σε φωτιά, απόπειρα κλοπής, την καταστροφή πόρτας και την απόρριψη σκουπιδιών στο χώρο.
Τονίζεται πως οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν ποινικά κολάσιμες πράξεις που διώκονται και τιμωρούνται και δη της κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του εμπρησμού.
Την υπόθεση χειρίζεται ο νομικός σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλειος Καταβενάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ο πολύ κακος    02.09.2021 12:18

    μετα παλι θα ερθει ο εκπροσωπος τους να λεει ότι εχουν δικαιώματα, να καθαρίσει ο Δημος τον χωρο κτλ

Σχολιασμός άρθρου