ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

K. Σκανδαλίδης: Ο ανασχηματισμός κάηκε πριν ακόμα ορκιστούν οι υπουργοί

news room 3 λεπτά ανάγνωση
K. Σκανδαλίδης

«Πιστεύω ότι έγινε κάτι πρω­το­φα­νές στην ιστορία των σχη­μα­τι­σμών κυβερ­νή­σεων ότι και ο ίδιος ο πρω­θυ­πουρ­γός απο­δο­κί­μασε την κυβέρ­νησή του ομο­λο­γώ­ντας την απο­τυ­χία του», δήλωσε στα Παρα­πο­λι­τικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλο­και­ρινά ραντε­βού», ο βου­λευ­τής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκαν­δα­λί­δης, ανα­φο­ρικά με το χθεσινό ανα­σχη­μα­τι­σμό.

«Την πλήρη ανι­κα­νό­τητα του περι­βό­η­του επι­τε­λι­κού κράτους σε δύο κυρί­αρ­χες κρίσεις στην παν­δη­μία και στις φυσικές κατα­στρο­φές. ‘’Τι καλά που τα κάναμε’’, ακούμε όλο τον καιρό στις φωτιές, φεύγει η ηγεσία του υπουρ­γείου Προ­στα­σίας του Πολίτη. ‘’Τι καλά που χει­ρι­στή­καμε την πανδημία’’, φεύγει η ηγεσία του υπουρ­γείου Υγείας. ‘’τι καλά που πάμε στον τουρισμό’’, φεύγει η ηγεσία του υπουρ­γείου Του­ρι­σμού πιστεύω ότι αυτό είναι πρω­το­φα­νές», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά ο κ. Σκαν­δα­λί­δης.

«Το δεύτερο είναι ότι απο­δει­κνύ­ε­ται μύθος ο κεντρώος και μεταρ­ρυθ­μι­στι­κός χαρα­κτή­ρας της κυβέρ­νη­σης. Κάνει μια σαφή στροφή δεξιά, ικα­νο­ποιεί αιτή­ματα περι­φε­ρεια­κών βου­λευ­τών κυρίως προ­ε­κλο­γι­κού χαρα­κτήρα. Τι σχέση έχουν αυτά τα κρι­τή­ρια με έναν κεντρώο μεταρ­ρυθ­μι­στή που έχει βασικό στόχο μονάχα αυτό που έχει ο ίδιος δια­κη­ρύ­ξει και το λέει σε όλους τους τόνους. Και μέσα σε όλα αυτα είναι ένας ανα­σχη­μα­τι­σμός που κάηκε πριν ακόμα ορκι­στούν οι υπουρ­γοί, νομίζω ότι απο­τε­λεί μνημείο απο­τυ­χη­μέ­νης επι­λο­γής», δήλωσε επι­πρό­σθετα.

«Αυτή η τρα­γε­λα­φική εικόνα με τον κ. Απο­στο­λάκη, τις αντε­γκλή­σεις, τους δια­ξι­φι­σμούς, τι διη­μεί­φθη ανάμεσα στα κόμματα και τα λοιπά δεν τιμά ούτε τη χώρα ούτε το πολί­τικο σύστημα. Είναι μια εικόνα τρα­γε­λα­φική και πιστεύω ότι θα συνο­δεύει την πορεία της κυβέρ­νη­σης από εδώ και στο εξής. Η πολι­τική μου εμπει­ρία μου λέει ότι τέτοιες ‘’πατάτες’’ προ­φα­νώς σημαί­νουν και φθορά της κυβέρ­νη­σης σοβαρή», υπο­γράμ­μισε ο ίδιος.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τερά­στια προ­βλή­ματα και η κυβέρ­νηση είναι ανίκανη να τα αντι­με­τω­πί­σει, ο λαός θα το κατα­λά­βει κάποια στιγμή. Η λύση είναι αλλαγή, ανα­τροπή των πολι­τι­κών συσχε­τι­σμών», τόνισε ο βου­λευ­τής του ΚΙΝΑΛ.

Ανα­φο­ρικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και την ανα­κοί­νωση της υπο­ψη­φιό­τη­τας Καστα­νίδη, ο κ. Σκαν­δα­λί­δης σημεί­ωσε: «Έχουμε προ­γραμ­μα­τί­σει τις δια­δι­κα­σίες μας, θα γίνουν εντός του Σεπτεμ­βρίου για να καθο­ρί­σουμε την πορεία. Πιστεύω ότι όποιος θεωρεί ότι είναι ικανός, και ο κ. Καστα­νί­δης έχει μια συγκε­κρι­μένη ιστο­ρική δια­δρομή, είναι από τα καλά στελέχη του κινή­μα­τος. Πιστεύω ότι όποιος θεωρεί ότι μπορεί να προ­σφέ­ρει σε αυτή τη φάση είναι θεμιτό και δίκαιο να θέλει να διεκ­δι­κή­σει την ηγεσία του χώρου».

«Η δική μου στάση είναι δεδο­μένη, πότε δεν κομ­μα­τί­στηκα μέσα στα κομ­μα­τικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ, υπο­στή­ριξα όλους τους προ­έ­δρους του ΠΑΣΟΚ, στάθηκα δίπλα στη φυσική του ηγεσία σε κάθε ιστο­ρική φάση και αγω­νί­ζο­μαι για την ενότητα της παρά­τα­ξης και για την προ­ο­πτική της. Θέλω να πάνε ξανά 200 χιλιά­δες άνθρω­ποι να ψηφί­σουνε θα είναι πάλι μια επα­νεκ­κί­νηση της παρά­τα­ξης γιατί νομίζω ότι την έχει ανάγκη ο τόπος», πρό­σθεσε.

Ερω­τη­θείς για την ανα­κοί­νωση του ΚΙΝΑΛ γα τον κ. Τσο­χα­τζό­πουλο, απά­ντησε: «Σε αυτή τη συζή­τηση δεν θέλω να μπω γιατί από την αρχή ο χαμός αυτού του ανθρώ­που που ήταν για εμάς ένας πολύ καλός σύντρο­φος και πολύ μεγάλος αγω­νι­στής για όλα τα πρώτα χρόνια, ότι και να λέγαμε θα υπήρχε αντι­πα­ρά­θεση στα media γιατί ήταν και πολύ δύσκολη η θέση μας γιατί ο καθένας μας συναι­σθη­μα­τικά ήταν με τον πρω­ταρ­χικό Άκη και ο καθένας μας είχε και μια στάση όχι τόσο απα­ξί­ω­σης όσο απορίας για τα τελευ­ταία. Το να συνε­χί­σουμε αυτή την κου­βέ­ντα δεν έχει κανένα λόγο, ας ανα­παύ­σει ο Θεός την ψυχή του και θερμά συλ­λυ­πη­τή­ρια στους δικούς του γιατί και αυτοί τρά­βη­ξαν έναν Γολγοθά».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.