Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων, έχουν γίνει όλα όσα πρέπει έγκαιρα“, είπε η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει νωρίτερα από ποτέ οι προσλήψεις αναπληρωτών και η προμήθεια των υλικών που απαιτούνται για την διασφάλιση της υγείας όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε ότι “οι αποφάσεις για τον αριθμό των παιδιών στις αίθουσες πάρθηκαν μετά από τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν στο Υπουργείο Παιδείας οι αρμόδιοι επιστήμονες”, συμπληρώνοντας ότι για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η Υφυπουργός Παιδείας απέρριψε τις ενστάσεις για μη εξεύρεση περισσότερων αιθουσών ή την πραγματοποίηση μαθημάτων σε βάρδιες πρωί και απόγευμα, λέγοντας ότι δεν επαρκεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών για να γίνει κάτι τέτοιο σε ολόκληρη την χώρα, ώστε έτσι να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά αίθουσα, προσθέτοντας ότι συντρέχουν και άλλοι βασικοί λόγοι, πχ. οικογενειακού προγραμματισμού.

Πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ