Ειδήσεις

Bild: Aνεκπλήρωτες οι υποσχέσεις των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα για το προσφυγικό

Μη τήρηση των αρχικών υποσχέσεων των κρατών – μελών της Ε.Ε. για στήριξη της Ελλάδας με εξειδικευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης καταδεικνύει έκθεση της Κομισιόν, την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, έχουν σταλεί στην Ελλάδα μόνο 66 από τους 1580 υπαλλήλους της FRONTEX που είχαν προβλεφθεί, μόνο δύο από τους 60 ειδικούς για την επαναπροώθηση, 92 από τους 475 ειδικούς ασύλου και 61 από τους 400 διερμηνείς.

Από τους 30 νομικούς, συνεχίζει η Bild επικαλούμενη την έκθεση, ούτε ένας δεν έχει φθάσει ακόμη στην Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι ως αποτέλεσμα, οι διαδικασίες ασύλου ολοκληρώνονται αργά, ενώ από τη χώρα έχει καταστεί δυνατό να επαναπροωθηθούν και να μετεγκατασταθούν ως τώρα πολύ λίγοι πρόσφυγες.

Είναι ενδεικτικό, συμπληρώνεται, ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας (18 Μαρτίου), μόλις 849 πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ και 468 εστάλησαν πίσω στην Τουρκία, στο πλαίσιο της διαδικασίας «ένας προς έναν».

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου