Τοπικές Ειδήσεις

«Τα νέα μέτρα μετακίνησης από και προς τα νησιά, αποτελούν ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας για ένα οργανωμένο υγειονομικό σχέδιο στα νησιά»

Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα επισκεψιμότητας στα νησιά. https://www.youtube.com/watch?v=KC-6sZYe_Y8

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τη μετακίνηση από και προς τα νησιά, αποτελούν μια πλήρη ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνηση στα ζητήματα της υγειονομικής ασφάλειας των νησιών και του Τουρισμού.

Είναι δεδομένο πως η νέα, πια, υποχρέωση διενέργειας PCR ή Rapid test, ώστε να μετακινηθεί κάποιος προς τα νησιά, θέτει ένα ακόμη ανάχωμα στον εσωτερικό τουρισμό, την ώρα που η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό καταγράφει τραγικά χαμηλά ποσοστά.

Ενώ, η απαίτηση για μόνο διενέργεια self-test, όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί, αποτελεί παραδοχή της ανυπαρξίας ενός υγειονομικού σχεδίου οχύρωσης των νησιωτικών περιοχών. Γιατί ζητείται μόνο self- test όταν γυρνάμε από τα νησιά; Γιατί η Κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, δεν μερίμνησε ώστε να οργανώσει ένα δίκτυο υπηρεσιών, ιδιαίτερα στα μικρά αλλά ακόμα και στα μεγάλα νησιά , στο οποίο θα μπορούσαν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες, είτε από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό να εξετάζονται με PCR και Rapid test.

Τόσο καιρό τώρα, οι ξένοι τουρίστες στα νησιά, οι οποίοι και έχουν υποχρέωση PCR τέστ για να επιστρέψουν στη χώρα τους, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα περισσότερα νησιά. Τώρα η Κυβέρνηση, με τα «έξυπνα νέα» μέτρα τι τους λέει; Γυρίστε πίσω με self- test ή μείνε για πάντα στην Ελλάδα; Αυτό είναι το σχέδιό της για την ενίσχυση του Τουρισμού;»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου