ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη Ρόδο ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Tουρκος πρέσβης Aθήνας

Επί­ση­μη επί­σκε­ψη στη Ρόδο προ­γραμ­μα­τί­ζει την 15η Ιου­λί­ου 2021 ο πρέ­σβης της Τουρ­κί­ας στην Ελ­λά­δα, κ. Burak Ozugerin και ήδη το τουρ­κι­κό προ­ξε­νείο αρ­χί­ζει κύκλο επα­φών του με τους το­πι­κούς φο­ρείς.

Στο με­τα­ξύ πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι σή­με­ρα ανα­μέ­νε­ται στη Ρόδο και ο πρέ­σβης της Τουρ­κί­ας στην Πο­λω­νία για πα­ρα­θε­ρι­σμό.

Πα­ρα­μέ­νει άγνω­στο αν οι δύο δι­πλω­μά­τες προ­γραμ­μα­τί­ζουν να συ­να­ντη­θούν στο νησί.

Ο Τούρ­κος πρέ­σβης στην Αθήνα σε συ­νέ­ντευ­ξη του στην εφη­με­ρί­δα «Τα Νέα» είχε δη­λώ­σει πως οι Έλ­λη­νες… «Πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­ζε­τε τους γεί­το­νες σας ως γεί­το­νες και όχι αντα­γω­νι­στές ή αντι­δί­κους ή, ακόμα χει­ρό­τε­ρα, ως αντι­πά­λους».

Ακο­λου­θώ­ντας κοινή γραμ­μή με τον Τούρ­κο πρό­ε­δρο Ρε­τζέπ Ταγίπ Ερ­ντο­γάν, τό­νι­σε πως η συμ­φω­νία με τη Λιβύη δεν απο­τε­λεί κα­τα­πά­τη­ση του διε­θνούς δι­καί­ου, παρά τη διε­θνή απο­δο­κι­μα­σία για το μνη­μό­νιο και τις προει­δο­ποι­ή­σεις προς την Άγκυ­ρα για απο­φυ­γή εντά­σε­ων στην Ανα­το­λι­κή Με­σό­γειο.

«Επί σει­ράν ετών συμ­βου­λεύ­α­με να μη γί­νο­νται κι­νή­σεις που αγνο­ούν τα δι­καιώ­μα­τα της Τουρ­κί­ας (και των Τουρ­κο­κυ­πρί­ων) στην Ανα­το­λι­κή Με­σό­γειο», υπο­στη­ρί­ζει, το­νί­ζο­ντας πα­ράλ­λη­λα ότι οι θέ­σεις της Τουρ­κί­ας για τις θα­λάσ­σιες ζώνες λαμ­βά­νουν υπόψη τους το διε­θνές δί­καιο και τη νο­μο­λο­γία που το ακο­λου­θεί.

Ο Τούρ­κος πρέ­σβης εμ­φα­νί­στη­κε υπέρ του δια­λό­γου Αθή­νας – Άγκύ­ρας ρί­χνο­ντας πυρά στην ΕΕ και υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι δεν έχει λόγο στο συ­γκε­κρι­μέ­νο ζή­τη­μα. Το­νί­ζει μά­λι­στα ότι η «δια­μά­χη» για τις θα­λάσ­σιες ζώνες δεν είναι ικα­νός λόγος να δια­κο­πούν οι δί­αυ­λοι επι­κοι­νω­νί­ας με­τα­ξύ των δύο χωρών. «Πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­ζε­τε τους γεί­το­νές σας ως γεί­το­νες και όχι αντα­γω­νι­στές ή αντι­δί­κους ή, ακόμα χει­ρό­τε­ρα, ως αντι­πά­λους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Εφημία  /  03.07.2021 15:03

    Ρε άιντε τράβα πάρε δρόμο από την Ρόδο μας αλήταρά !

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.