Τοπικές Ειδήσεις

Καλεί τον δήμαρχο να παραιτηθεί ο Γιάννης Ιατρίδης! Απάντηση του Δημάρχου με αιχμές!

Επίθεση με σκληρές εκφράσεις κατά του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη εξαπέλυσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Γιάννης Ιατρίδης, στον απόηχο των δηλώσεων του δημάρχου, που τον έθεσε εκτός παρατάξεως και τον κάλεσε να παραιτηθεί.
Ξεκαθάρισε πως ΔΕΝ παραιτείται από την ΔΕΡΜ ΑΕ, λέγοντας πως θα έπρεπε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος για να αποφασίσει το όργανο για την απομάκρυνση, να οριστεί νέα διοίκηση και να παραμείνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Σχολιάζοντας τις φήμες για ενδεχόμενη κάθοδό του στην πολιτική είπε ότι έκλεισε την πορεία του το 2010 και κάλεσε τον δήμαρχο να παραιτηθεί καθώς, όπως είπε, ‘αυτό του ζητάει ο κόσμος.
Πάντως εστίασε στο γεγονός πως η στάση του δημάρχου απέναντί του, καθώς και κατά του Δώρου Κωνσταντίνου, ήταν εξ αρχής εχθρική και κάλεσε τον κ Καμπουράκη να ‘δώσει εξηγήσεις τι σημαίνει ότι είναι ξένο σώμα στην παράταξη’. Και πρόσθεσε:
«Με την στάση του αυτή και με τις δηλώσεις του, επιβεβαιώνει –ουσιαστικά- τους λόγους για τους οποίους με διέγραψε ο κ. Καμπουράκης από την παράταξη “Με Δύναμη Για Τη Ρόδο” λειτουργώντας με εμπάθεια. Με αυτές τις δηλώσεις, αποδεικνύει πως επιχειρεί να μεθοδεύσει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μια προσπάθεια, ώστε να υπάρξει διαρροή ψήφων από την πλειοψηφία και με απώτερο στόχο, να πείσει τους πολίτες ότι ο δήμαρχος έχει χάσει την δεδηλωμένη και δεν ελέγχει το σύνολο της παράταξής του. Ενδεχομένως, ελπίζει πως όταν έρθει προς ψήφιση η πρόταση του δημάρχου για την αλλαγή του δ.σ. της ΔΕΡΜ Α.Ε. να καταψηφιστεί από μέλη της πλειοψηφίας. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένδειξη για το πώς λειτουργεί, υπογείως και παρασκηνιακώς».
Αναλυτικότερα, ο Γ.Ιατρίδης δήλωσε τα εξής:
«Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος, όπου άφησε πολλά υπονοούμενα με κέντρο βάρος το πρόσωπό μου. Από την ημέρα που ανέλαβε τη δημαρχία, είδαμε ότι απέναντι σ’ εμένα και απέναντι στον κ. Δώρο Κωνσταντίνου, η συμπεριφορά του ήταν πολύ περίεργη την οποία προσπαθούσα να αποκρυπτογραφήσω. Κατ’ αρχήν όταν όρισε τους αντιδημάρχους, άφησε τον Δώρο, εκτός. Όταν ήρθε η ώρα για την γ.σ. της ΠΕΔ είδαμε ότι έλειπαν τα ονόματά μας από το ψηφοδέλτιο. Έδωσα τόπο στην οργή αν και μέχρι σήμερα, δεν μου έχει δώσει καμία εξήγηση για ποιους λόγους το έκανε αυτό».
Αναφέρθηκε ακόμα στην περίοδο με τις πλημμύρες, που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην Κοιλάδα των Πεταλούδων (πριν την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού) λέγοντας πως κατέβαλε πολλές προσπάθειες για να τις αποκαταστήσει μέσα σε πέντε μήνες, αφού ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του νησιού. «Δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα όσον αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση. Προσπάθησα να βρω χρήματα αφού όταν ανέλαβα τη ΔΕΡΜ Α.Ε. δεν είχε καθόλου κέρδη, ενώ το 2020 ήταν -70% τα έσοδά της σε σχέση με το 2019. Για όλα όμως αυτά, όπως και για κάποια άλλα θέματα, όπως το Ροδίνι, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και τη ΔΕΥΑΡ, θα τοποθετηθώ στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».
ΤΟ MEGA-ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Αναφερόμενος στο mega-Εμβολιαστικό Κέντρο, ο Ιατρίδης παραπονέθηκε ότι ενώ του ζήτησε ο δήμαρχος να το προχωρήσει για να λειτουργήσει το Κλειστό της Καλλιθέας σε συνεννόηση με τον διοικητή του Γ.Ν.Ρόδου κ. Γ. Ρουμάνη, δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως για το θέμα: «Έλαβα ξαφνικά μια πρόσκληση, η οποία έγραφε α. για την παραχώρηση του Κέντρου στον ΕΟΔΥ μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2021 και β. ότι μετά θα μεταβιβαστεί στον ΔΟΠΑΡ. Το γήπεδο αυτό, εγώ το κατασκεύασα, εγώ το λειτούργησα κι εγώ το παρέδωσα. Τώρα, θεωρώ ότι βρήκε την αξία του και δεν είχα κανένα λόγο να μην το δεχτώ. Έλαβα τηλεφωνήματα ότι ήταν εκεί χωρίς να ενημερωθώ. Το έργο είναι το σπίτι μου και τα πράγματα αυτά, είναι πρωτόγνωρα για την αυτοδιοίκηση. Την υστεροφημία μου, δεν την διαπραγματεύομαι με κανέναν και για κανέναν. Δεν θα το επιτρέψω από εδώ και πέρα, να τσαλακώσει την υστεροφημία μου. Αυτό για μένα είναι όρος απαράβατος».
Ο Γ. Ιατρίδης, κατηγόρησε τον κ. Καμπουράκη ότι: «Προσπαθεί ‘να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το σοβαρό ζήτημα που υπάρχει στη Ρόδο με την αποκομιδή των απορριμμάτων μεταφέροντας την ‘ατζέντα’ σε άλλο θέμα. Αυτά είναι πολιτικές πρακτικές απαράδεκτες. Το νησί ‘καίγεται’ αυτή την στιγμή και η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι δύο τρεις μήνες. Είναι το μετά. Το τι θα γίνει αφού το νησί θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών…» και επιφυλάχθηκε ότι θα τα πει όλα στο δημοτικό συμβούλιο.
Είπε ακόμη: «Δεν έχω ανάγκη ούτε από καρέκλες, ούτε από δόξα. Έκλεισα την πορεία μου το 2010. Κατέβηκα στις εκλογές επειδή έπρεπε να γίνει ένα βήμα για το νησί» και κατηγόρησε τον δήμαρχο για απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι σε άλλους θεσμούς κ.λπ. και είπε πως ο κόσμος, του λέει ότι ο ίδιος ο δήμαρχος πρέπει να παραιτηθεί επειδή δεν έχει επαφή με την παράταξή του, ενώ έχει παραγκωνισμένους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
«Δεν κατάλαβα γιατί είπε ότι είμαι ‘ξένο σώμα’ στην παράταξη Εκείνος έχει καταλάβει ότι είναι ξένο σώμα στην τοπική κοινωνία;», είπε ο κ. Ιατρίδης.
Κλείνοντας υπογράμμισε πως προσπάθησε πολύ για να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη ΔΕΡΜ Α.Ε. και μια σειρά από παρεμβάσεις και έργα όπως η Κοιλάδα των Πεταλούδων και το master plan για τις Ιαματικές Πηγές της Καλλιθέας και ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ πρόκειται να παραιτηθεί από το δ.σ. αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος: «Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Η πορεία μου έκλεισε το 2010. Δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ ξανά με τα κοινά».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΝ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Απάντηση του δημάρχου Ρόδου στις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου, Γ. Ιατρίδη:
Αντώνης Καμπουράκης: Δεν επιτρέπεται η Ρόδος να πληρώνει την αδυναμία ορισμένων να αντιληφθούν, ότι η πολιτική ζωή μπορεί και χωρίς εκείνους.
Η απόφασή μου να συγκροτήσω την παράταξη «Με ΔΥΝΑΜΗ για τη ΡΟΔΟ», ήταν πάνω απ’ όλα απόφαση να ηγηθώ της ρήξης με το νοσηρό παρελθόν, που απομύζησε με ιδιοτέλεια τη Ρόδο, και της στέρησε τις δυνατότητες και τη λάμψη που άξιζε.
Η απόφαση αυτή τιμήθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών της Ρόδου, και μας έδωσε την ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να οδηγήσουμε τη Ρόδο σε μια νέα εποχή. Μένω αταλάντευτα προσηλωμένος σε αυτό το συμβόλαιο τιμής, με τους Ροδίτες. Η εμπιστοσύνη των Ροδιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη, έναντι οποιασδήποτε πίεσης ή απειλής πολιτικού κόστους. Η θέση μου λοιπόν είναι κρυστάλλινη: Μηδενική ανοχή, αδιαπραγμάτευτα κανένας συμβιβασμός με τα βαρίδια του παρελθόντος, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Η σημερινή Δημοτική Αρχή της Ρόδου, δεν κάνει τα «στραβά μάτια» για κανέναν. Αυτή η καθαρή θέση με οδήγησε να εισάγω από την προηγούμενη εβδομάδα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της αντικατάστασης του Γ. Ιατρίδη από εκπρόσωπο του Δήμου Ρόδου στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΡΜΑ.Ε., να ανακοινώσω εχθές ότι για την παράταξή μας είναι ξένο σώμα και να του ζητήσω να παραιτηθεί από την παράταξη, καθώς η πολιτική συμπεριφορά του δεν συνάδει πλέον με τις αρχές και τις θέσεις μας. Δυστυχώς ο κ. Ιατρίδης όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά προχώρησε με την σημερινή του εμφάνιση σε μια σειρά παραληρηματικών δηλώσεων. Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό. Ο τόπος, δεν μπορεί να πληρώνει εις το διηνεκές την αδυναμία ορισμένων να αντιληφθούν, ότι η πολιτική ζωή θα υπάρξει, χωρίς την «πεφωτισμένη» παρουσία τους. Αρκετά με τις «αυθεντίες».
Η απόφασή μου παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Η Ρόδος θα απαλλαγεί από τo αποτυχημένο παρελθόν, με κάθε τρόπο. Έτσι ή αλλιώς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου