Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 δύο υπήκοοι Αλβανίας κι ένας ημεδαπός κατηγορούμενοι για κλοπή από δύο ή περισσότερους που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κατ’ εξακολούθηση και η συνολική αξία του αντικειμένου υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για αντίσταση.
Κύριος κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Z. A. του Β. 41 ετών που φέρεται να οργάνωσε διακεκριμένη κλοπή πετρελαίου από τη δεξαμενή τροφοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και μάλιστα επί διετία.
Στην υπόθεση, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ενέχονται 4 άτομα, εκ των οποίων οι 3 Αλβανοί και ο ένας ημεδαπός.
Οι ανωτέρω φέρονται συγκεκριμένα να αφαίρεσαν τουλάχιστον 140 τόνους πετρελαίου από το νοσοκομείο, ενώ ο ημεδαπός ηλικίας 40 ετών να αγόρασε μέρος του πετρελαίου ως κλεπταποδόχος.
Στην δίκη της Πέμπτης πέραν του πρώτου και του ημεδαπού θα καθίσει στο εδώλιο και μια 27χρονη Αλβανή.
O 41χρονος, που καταζητείτο με ένταλμα της τακτικής Aνακρίτριας Pόδου και εφέρετο να διαμένει την τελευταία διετία στην Iταλία εντοπίστηκε στον Πειραιά από αστυνομικούς και συνελήφθη.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις Αλβανοί ενεργώντας από κοινού και οργανωμένα ως εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και αρχηγό τον 41χρονο, τουλάχιστον στα τελευταία δυο χρόνια, αφαιρούσαν συστηματικά και σε εβδομαδιαία βάση, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του Νοσοκομείου Ρόδου, τις οποίες στη συνέχεια μεταπουλούσαν. Η σπείρα, που ενεργούσε τις νυχτερινές ώρες, είχε εγκαταστήσει μεγάλου μήκους σύστημα αγωγών άντλησης και χρησιμοποιούσε ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά των καυσίμων. Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έχοντας συλλέξει και αξιολογώντας πληροφορίες, πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση κατά την οποία εντόπισε και κατάσχεσε δυο αυτοκίνητα, ποσότητα κλεμμένου πετρελαίου και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η σπείρα. Απολογούμενος υποστήριξε ότι δύο μήνες πριν την πρώτη κλοπή είχε απολυθεί από την εργασία του, είχε περιέλθει σε άσχημη οικονομική κατάσταση και μία μέρα το καλοκαίρι σε μία καφετέρια ένας ομοεθνής του με το όνομα Γιακάι του πρότεινε να του βρει πελάτες για να πουλήσει πετρέλαιο σε καλή τιμή.
Του βρήκε δύο πελάτες και παρέδωσε περίπου εκατόν πενήντα λίτρα τα οποία παρέλαβε από εκείνον. Ισχυρίστηκε ότι του είχε παραχωρήσει για τη διανομή και ένα αυτοκίνητο FIAT UNO με το οποίο και έκανε τις δύο παραδόσεις. Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη. Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Aκης Δημητριάδης και Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ