Αθλητικά

Ιππασία: Η προκήρυξη της Α.Ι.Α. ιππικής αντοχής και δεξιοτεχνίας

Όπως είχε γράψει προ ημερών η «δσπορ», στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας Ρόδου θα γίνουν δύο σημαντικές διοργανώσεις μέσα στους θερινούς μήνες, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.
Πρόκειται για την 3η Άδεια Ικανότητας Αθλητικής Ιππικής Αντοχής και δεξιοτεχνίας που θα γίνει το Σάββατο 3 Ιουλίου και τον αγώνα Ανάπτυξης Ιππικής Αντοχής που θα γίνει την Κυριακή 4 Ιουλίου.
Να σημειώσουμε ότι στο νησί μας για τις δύο διοργανώσεις θα βρεθεί ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Ισίδωρος Κούβελος.
Η «δσπορ» εξασφάλισε την προκήρυξη της Άδειας Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Αντοχής και την παρουσιάζει.
Αναλυτικά:
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει την 3η Άδεια Ικανότητος Αθλητού Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Ιππικής Αντοχής στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 και ώρα 16:00.
Οι πρακτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές και με βάση τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των δύο αθλημάτων, Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Ιππικής Αντοχής.
ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΟΥ
Α. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ
Η εξεταστέα ύλη για την ΑΙΑ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΟΙ, www.hef.gr
1. Θεωρία
– Κανονισμοί Αθλημάτων (Ιππικής Δεξιοτεχνίας & Ιππικής Αντοχής)
– Γενικά (Σαγή, Ορισμοί, Ίππευση, Ιππική Συμπεριφορά, Μεταφορά, Αγώνες, κ.τ.λ.)
– Κτηνιατρικά (Ιππολογία, Υγιεινή του Αλόγου, Ιπποκομία, Τροφή, Ασθένειες)
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε 30 πολλαπλές ερωτήσεις από τα Γενικά θέματα, τα Κτηνιατρικά, την Ιππική Δεξιοτεχνία και την Ιππική Αντοχή και θα πρέπει να απαντηθούν ορθά τουλάχιστον οι 25. Θα υπάρχει επαρκές όριο χρόνου μέσα στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να απαντήσουν όλες τις ερωτήσεις. Οι εξεταζόμενοι άνω των 14 ετών έχουν 30 λεπτά για να απαντήσουν τις πολλαπλές ερωτήσεις, ενώ οι εξεταζόμενοι ηλικίας 9 έως 14 θα έχουν 40 λεπτά.
2. Πρακτική
– Τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας: Ε Αρχαρίων, σύμφωνα με την προκήρυξη ΙΔ 2021. Οι εξεταστές κρίνουν την θέση του ιππέα, την ακρίβεια στο test Ι.Δ. καθώς και την ικανότητα του ιππέα να καθοδηγεί τον ίππο του.
– Κτηνιατρική επιθεώρηση – έλεγχος ίππων, όπου οι ίπποι πρέπει να παρουσιάζονται από τους ίδιους τους υποψήφιους
-Εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5χλμ.
Β. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στη θεωρία γραπτά. Όσοι υποψήφιοι επιτύχουν στη θεωρία, εξετάζονται στη συνέχεια στο τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας, Ε Αρχαρίων.
Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας Ε Αρχαρίων, οι εξεταζόμενοι θα έχουν λάβει την ΑΙΑ στην Ιππική Δεξιοτεχνία.
Στη συνέχεια οι εξεταζόμενοι, αν επιθυμούν να λάβουν και την ΑΙΑ Ιππικής Αντοχής, θα εξετάζονται στην κτηνιατρική επιθεώρηση – έλεγχο ίππων και στην εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5χλμ.
Ολοκληρώνοντας με επιτυχία την εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5χλμ., οι εξεταζόμενοι θα έχουν λάβει και την ΑΙΑ στην Ιππική Αντοχή.
Αθλητές που κατέχουν ήδη την Άδεια Ικανότητας Αθλητού στην Ιππική Δεξιοτεχνία, θα εξετάζονται στη θεωρία μόνο στις ερωτήσεις Ιππικής Αντοχής, στην κτηνιατρική επιθεώρηση – έλεγχο ίππων και στην εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5χλμ.
Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να φορούν καπέλο ιππασίας τριών σημείων. Επιπλέον οι υποψήφιοι έως 14 ετών είναι υποχρεωτικό να φορούν και εγκεκριμένο Θώρακα Ασφαλείας.
Κατά τα λοιπά, η ενδυμασία όπως ορίζεται στον Κανονισμό Ιππικής Αντοχής (άρθρο 823). Κάθε ίππος μπορεί να συμμετάσχει την ίδια ημέρα ΜΟΝΟ με έως δύο υποψηφίους (τεστ ΙΔ & εκπαιδευτική διαδρομή ΙΑ).
Γ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΙΑ
1. Ονομαστικές Δηλώσεις
Οι ονομαστικές δηλώσεις συμμετοχής για την ΑΙΑ αποστέλλονται στο συνοδευτικό Δελτίων για ΑΙΑ από τα σωματεία-μέλη της ΕΟΙ και πρέπει να υποβληθούν έως τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ηλεκτρονικά στο teibe@otenet.gr
2. Υποβολή Δικαιολογητικών και παράβολο ΑΙΑ:
Α. Κάρτα Υγείας Αθλητού (σε περίπτωση που έχει περάσει ένας χρόνος από την εγγραφή του υποψηφίου στο μητρώο
Β. Δελτίο Εγγραφής Αθλητού (Όσοι εκ των υποψηφίων δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αθλητών της Ε.Ο.Ι., θα πρέπει να στείλουν συμπληρωμένο, μέσω του Ομίλου τους, το Δελτίο Εγγραφής Αθλητού για την Έκδοση Δελτίου Αθλητικής Ικανότητας, μαζί με το σχετικό έντυπο (φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου ή πιστοποιητικό γέννησης) από το οποίο να πιστοποιείται η ηλικία του υποψηφίου Αθλητή ο οποίος πρέπει να έχει συμπληρώσει χρονολογικά εννέα (9) χρόνια από τη γέννησή του).
Γ. Έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων αθλητών πρέπει να υποβληθούν από τους Ομίλους στην ΕΟΙ κατόπιν ραντεβού ή στο email teibe@otenet.gr έως τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021: Το Παράβολο της ΑΙΑ, ορίζεται στα 100,00€, και καταβάλλεται ηλεκτρονικά σε έναν από τους δύο λογαριασμούς της ΕΟΙ στην Alpha Bank ή την Eurobank
Δ. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΟΙ: Ηρακλής Μπάσδρας
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΜΙΛΟΥ: υπό την ευθύνη του Διοργανωτή Ομίλου
ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΑΙΑ: από Κ.Ε.Κ./ Ε.Ο.Ι.
ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ: ευθύνη διοργανωτή Ομίλου
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ευθύνη του Διοργανωτή Ομίλου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου