Ειδήσεις

Ο Σκανδαλίδης θέτει υπό… κηδεμονία τον Βενιζέλο

Υπό… κηδεμονία θέτει ο Κώστας Σκανδαλίδης τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με άρθρο το οποίο υπογράφει στα “Νέα”, αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ.
Το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου και υποψήφιος πρόεδρος στη μάχη του 2007, απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προτεινεί να δώσει το ΠΑΣΟΚ τέλος στον “ιστορικό συμβιβασμό με τη Δεξιά”, και να διεκδικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές πλαίσιο συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, χωρίς να αποκλείει τις “φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης μάλιστα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα του αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσει μόνος του για τις μελλοντικές, στρατηγικές επιλογές του Κινήματος.
“Κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει για την τύχη ενός ιστορικού κόμματος” διαμηνύει με άρθρο του στα Νέα ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητεί μαζικό αντιπροσωπευτικό συνέδριο για να αποφασιστεί η πορεία του χώρου. “Προέχει να ενώσουμε τις υπαρκτές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που είναι σήμερα κατεσπαρμένες παντού και μέσα από ένα ανοιχτό, μαζικό, αντιπροσωπευτικό συνέδριο να πάρουμε τις οριστικές αποφάσεις για την πορεία του χώρου” επισημαίνει.
Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη: “Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διακηρύξει το οριστικό τέλος του ιστορικού του συμβιβασμού με τη δεξιά στις ερχόμενες εκλογές. Να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όλες τις δυνάμεις του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.”
Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο κόμμα που φεύγει από την ιδιοκτησιακή αντίληψη του κάθε αρχηγού ή φιλόδοξου στελέχους.
Σημειώνει ότι ο μόνος νικητής από τις εκλογές είναι η Χρυσή Αυγή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου