ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απαντήσεις για τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Οκ. Βρούτσης είπε ότι «η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα συνεχίσει να καταβάλλεται αναλογικά και τον Μάιο ανάλογα με τον αριθμό ημερών που θα είναι σε αναστολή η σύμβαση του εργαζόμενου».

Όπως διευκρίνισε «σε επίπεδο μήνα το ποσό ανέρχεται σε 534 ευρώ». Παράλληλα τόνισε ότι «εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της απόλυσης των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή και η ομπρέλα προστασίας των εργαζομένων θα συνεχιστεί και τον Μάιο και για 45 μέρες μετά την ολοκλήρωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη. Κανένας απροστάτευτος».

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός «ο αριθμός των απολυμένων τον Απρίλιο θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον Μάρτιο που το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων ήταν αρνητικό κατά 41 χιλιάδες».

«Τον Απρίλιο τα στοιχεία που θα δημοσιευτούν θα δείχνουν τον αριθμό των απολύσεων στο ισοζύγιο κάτω των 10.000.», είπε ακόμη, ωστόσο έσπευσε να προειδοποιήσει ότι: «Πρέπει να είμαι ειλικρινής, το επόμενο διάστημα θα δούμε την ανεργία να ανεβαίνει».

«Η εκτίμησή μας πάντως είναι ότι το 2021 η ανάπτυξη θα εκτιναχθεί στο 5% και θα βρεθούμε σε ένα επίπεδο ανεργίας που θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος», επισήμανε και αναφερόμενος στην εργασία Part time υπογράμμισε: «Όσοι μπουν από τον εργοδότη τους σε καθεστώς μερικής απασχόλησης θα έχουν βοήθεια από το κράτος. Συγκεκριμένα το κράτος θα δώσει ένα ποσοστό της απώλειας του μισθού του εργαζόμενου και θα καλύψει και τις ασφαλιστικές εισφορές».

Για το μέτρο της μονομερούς επιβολής εκ περιτροπής εργασίας: «Θα ισχύει το μέτρο μέχρι να τελειώσει η περίοδος των έκτακτων μέτρων και όχι παραπέρα».

«Θα ανακοινωθούν νέα πρόστιμα την ερχόμενη εβδομάδα για τις επιχειρήσεις, όσον αφορά στον τομέα της περιφρούρησης της Υγείας των εργαζομένων», υπογράμμισε.

Πηγή real.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.