Τοπικές Ειδήσεις

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής Νίκος Σκουμιός των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Άλλη μια σημαντική διάκριση πέτυχε ο Νίκος Σκουμιός μαθητής της Γ΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στην α΄ φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης 2019». Ειδικότερα, ο Νίκος Σκουμιός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δέκα πρωτεύσαντες μαθητές σε πανελλήνιο επίπεδο και προκρίθηκε στην τελική φάση αυτού του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης 2019» διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι 46 πρώτοι μαθητές της α΄ φάσης έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στη β’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης 2019» για τη Γ’ Λυκείου, η οποία θα διεξαχθεί, στους χώρους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πέντε πρώτοι μαθητές σε συνολική βαθμολογία θα συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ισραήλ από 7 έως 15 Ιουλίου 2019.

Η σημαντική αυτή νέα διάκριση του Νίκου Σκουμιού αποτελεί συνέχεια άλλων διακρίσεών του κατά τα προηγούμενα έτη σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς Φυσικής και Μαθηματικών. Ειδικότερα, ο Νίκος Σκουμιός είχε πρωτεύσει ως μαθητής της Α΄ Γυμνασίου στους διαγωνισμούς Μαθηματικών που διοργάνωσε το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ως μαθητής της Γ΄ τάξης του

Γυμνασίου βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ως μαθητής της Α΄ τάξης του Λυκείου στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής είχε πρωτεύσει αφού κατέλαβε 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους μαθητές σε πανελλήνιο επίπεδο. Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-2018 ως μαθητής της Β΄ τάξης του Λυκείου βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Επίσης, το ίδιο έτος πέτυχε άλλη μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη «Μεσογειάδα Μαθηματικών 2018».

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Νίκο Σκουμιό για την νέα του αυτή σημαντική διάκριση και του εύχεται κάθε επιτυχία στη β΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης 2019» και στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου