ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χάος στη Βενεζουέλα: Νεκρή από σφαίρα γυναίκα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
766
Μέγεθος γραμμάτων

Εκτός ελέγ­χου πλέον η κα­τά­στα­ση στη χώρα, με τις συ­γκρού­σεις με­τα­ξύ δια­δη­λω­τών και στρα­τιω­τι­κών να γί­νο­νται όλο και πιο βί­αιες. Δε­κά­δες ακόμη τραυ­μα­τί­ες από τα επει­σό­δια.

Μια 27χρονη γυ­ναί­κα σκο­τώ­θη­κε από σφαί­ρα στο κε­φά­λι ενώ συμ­με­τεί­χε σε δια­δή­λω­ση κατά του Νί­κο­λας Μα­δού­ρο στο Κα­ρά­κας. Ο θά­να­τός της δια­πι­στώ­θη­κε στο νο­σο­κο­μείο όπου δια­κο­μί­στη­κε μετά τον τραυ­μα­τι­σμό της σύμ­φω­να με το­πι­κή μη κυ­βερ­νη­τι­κή ορ­γά­νω­ση.

«Κα­τα­δι­κά­ζου­με τη δο­λο­φο­νία της νε­α­ρής Χου­ρού­μπιθ Ρα­ου­σέο», η οποία χτυ­πή­θη­κε «από σφαί­ρα στο κε­φά­λι κατά τη διάρ­κεια δια­δή­λω­σης», ανέ­φε­ρε μέσω Twitter το Πα­ρα­τη­ρη­τή­ριο Κοι­νω­νι­κών Συ­γκρού­σε­ων στη Βε­νε­ζου­έ­λα.

Οι υπη­ρε­σί­ες άμε­σης βο­ή­θειας στην Τσα­κάο, συ­νοι­κία του Κα­ρά­κας που ελέγ­χε­ται από την αντι­πο­λί­τευ­ση, έκα­ναν εξάλ­λου λόγο για 46 τραυ­μα­τί­ες, ανά­με­σά τους δύο από σφαί­ρες.

Η νεαρή τραυ­μα­τί­στη­κε θα­νά­σι­μα κοντά στην αε­ρο­πο­ρι­κή βάση Λα Καρ­λό­τα, στο ανα­το­λι­κό τμήμα του Κα­ρά­κας, όταν ξέ­σπα­σαν επει­σό­δια καθώς δια­δη­λω­τές απο­πει­ρά­θη­καν να κλεί­σουν τον δρόμο που εκτεί­νε­ται κατά μήκος της στρα­τιω­τι­κής εγκα­τά­στα­σης.

Οι δια­δη­λω­τές, αρ­κε­τοί με κα­λυμ­μέ­να τα πρό­σω­πα, άρ­χι­σαν να πε­τούν πέ­τρες και κο­κτέιλ μο­λό­τοφ ενα­ντί­ον αν­δρών της μπο­λι­βα­ρια­νής εθνι­κής φρου­ράς (GNB), ενός σώ­μα­τος πα­ρό­μοιου με τη χω­ρο­φυ­λα­κή, που είναι αρ­μό­διο για την επι­βο­λή της τάξης, που αντέ­δρα­σαν κά­νο­ντας χρήση δα­κρυ­γό­νων. Έπει­τα από πολ­λές ώρες επει­σο­δί­ων, πε­ρί­που τριά­ντα δια­δη­λω­τές έβα­λαν φωτιά σε ένα φορ­τη­γά­κι και το έστει­λαν προς την κα­τεύ­θυν­ση της πύλης της βάσης, δια­πί­στω­σαν δη­μο­σιο­γρά­φοι του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου.

Ένας από τους δια­δη­λω­τές κα­τό­πιν πυ­ρο­βό­λη­σε ενα­ντί­ον στρα­τιω­τι­κών, που αντα­πέ­δω­σαν με πολ­λές ριπές. Με­ρι­κές εκα­το­ντά­δες μέτρα μα­κριά, χι­λιά­δες υπο­στη­ρι­κτές της αντι­πο­λί­τευ­σης δια­δή­λω­ναν ενα­ντί­ον του προ­έ­δρου Μα­δού­ρο όπως τους προ­έ­τρε­ψε ο πρό­ε­δρος της εθνο­συ­νέ­λευ­σης Χουάν Γκουαϊ­δό, που έχουν ανα­γνω­ρί­σει ως τον νό­μι­μο με­τα­βα­τι­κό πρό­ε­δρο της χώρας πε­ρί­που πε­νή­ντα χώρες, πρώ­τες οι ΗΠΑ.

Ο ηγέ­της της αντι­πο­λί­τευ­σης, που κλι­μα­κώ­νει την προ­σπά­θειά του για να ανα­τρέ­ψει τον πρό­ε­δρο, κά­λε­σε να γίνει την 1η Μαΐου η «με­γα­λύ­τε­ρη δια­δή­λω­ση στην ιστο­ρία της Βε­νε­ζου­έ­λας» για να φύγει ο Μα­δού­ρο από την εξου­σία.

Ήταν στην ίδια βάση όπου ο Γκουαϊ­δό υπο­στή­ρι­ξε προ­χθές Τρίτη ότι εξα­σφά­λι­σε την υπο­στή­ρι­ξη μιας ομά­δας στρα­τιω­τι­κών και κά­λε­σε τον στρα­τό να στα­σιά­σει, χωρίς επι­τυ­χία.

Στα εκτε­τα­μέ­να επει­σό­δια τα οποία ξέ­σπα­σαν την ίδια ημέρα ανα­φέρ­θη­καν του­λά­χι­στον ένας θά­να­τος και δε­κά­δες τραυ­μα­τι­σμοί, σύμ­φω­να με την κυ­βέρ­νη­ση και την αντι­πο­λί­τευ­ση.

AFP news agency

✔@AFP

Woman killed during anti-government protests in Venezuela, human rights NGO says

View image on Twitter

AFP news agency

✔@AFP

One shot dead, over two dozen injured during May Day clashes between opposition supporters and Venezuela’s armed forces in Caracas http://u.afp.com/JfKu  pic.twitter.com/2HvBmTbOei

Embedded video

63 people are talking about this

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.