ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Η Κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα”

news room 4 λεπτά ανάγνωση
Κρεμαστινός

Ο Αντι­πρό­ε­δρος της Βουλής και Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου Δημή­τρης Κρε­μα­στι­νός επι­σκέ­φθηκε την Κω και την Κάλυμνο στις 28 και 29 Απρι­λίου όπου είχε συνά­ντηση με πολίτες και συζή­τησε μαζί τους τα προ­βλή­ματα που τους απα­σχο­λούν.

Στην Κάλυμνο, σε εντυ­πω­σιακή συγκέ­ντρωση στο Πνευ­μα­τικό Κέντρο Καλύ­μνου, παρέ­θεσε πολι­τική ομιλία όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Θα πρέπει να θυμάστε ότι ο μειω­μέ­νος ΦΠΑ των νησιών μας και ειδικά της Καλύ­μνου ισχύει μέχρι το τέλος του έτους. Δυστυ­χώς έχει ήδη πάψει να ισχύει για τη Ρόδο και για την Κάρπαθο. Το ότι εξα­κο­λου­θεί ακόμα να βρί­σκε­ται η Κάλυ­μνος υπό προ­στα­σία οφεί­λε­ται στο ότι κάποιοι για εθνι­κούς λόγους είπαν όχι στις απαι­τή­σεις της Τρόικας τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μνη­μό­νιο. Έτσι, χάρη σε αυτούς εξα­κο­λου­θείτε να έχετε μειω­μένο ΦΠΑ για λίγους μήνες. Δυστυ­χώς, όμως, η σημε­ρινή κυβέρ­νηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία υπο­σχό­ταν να δια­τη­ρή­σει το καθε­στώς προ­στα­σίας του ΦΠΑ των Νησιών ήταν αυτή που υπο­χώ­ρησε στις πιέσεις της Τρόικας και έφερε στη Βουλή το σχετικό νόμο της κατάρ­γη­σής του μειω­μέ­νου ΦΠΑ. Ήταν αυτή που, με την πλειο­ψη­φία των 153 βου­λευ­τών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανε­ξαρ­τή­των Ελλήνων, το ψήφισε. Αυτό θα γράψει η Ιστορία.

Το μέτρο αυτό, δηλαδή της κατάρ­γη­σης του μειω­μέ­νου ΦΠΑ σε συν­δυα­σμό με το τέλος δια­νυ­κτέ­ρευ­σης για κάθε του­ρί­στα στα ξενο­δο­χεία θα κατα­στή­σει την περιοχή μας μη αντα­γω­νι­στική σε σχέση με τις χαμηλές τιμές των ξενο­δο­χείων της γεί­το­νος Τουρ­κίας. Έτσι, στο προ­σε­χές μέλλον, που ανα­μέ­νε­ται να βελ­τιω­θεί η πολι­τική κατά­σταση στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, ο Του­ρι­σμός μας θα υποστεί μεγάλο πλήγμα και η ανεργία των εργα­ζο­μέ­νων στα του­ρι­στικά επαγ­γέλ­ματα θα αυξηθεί.

Έτσι, πέραν του αυξη­μέ­νου ΦΠΑ στο 24% που θα επι­βα­ρύ­νε­ται ο κάθε πολίτης της Δωδε­κα­νή­σου σε οτι­δή­ποτε αγο­ρά­ζει θα επέλθει καίριο πλήγμα στον του­ρι­σμό μας.

Γνωρίζω την ευαι­σθη­σία σας στα εθνικά θέματα γιατί εσείς «φυλάσ­σετε Θερ­μο­πύ­λες». Ζείτε 10 μίλια μακριά από τα Ίμια και η περιοχή σας απει­λεί­ται συνεχώς. Η θέση μας είναι ξεκά­θαρη. Επι­θυ­μούμε διακαώς της ειρήνη και σεβό­μεθα τις συμ­φω­νίες των μεγάλων πολι­τι­κών. Του Ελευ­θε­ρίου Βενι­ζέ­λου και του Κεμάλ Ατα­τούρκ, όπως αυτές δια­τυ­πώ­θη­καν στη Συνθήκη της Λωζάνης. Η μετα­βολή των συν­θη­κών εγκυ­μο­νεί κιν­δύ­νους πολέμου και εμείς δεν θέλουμε τον πόλεμο. Θέλουμε να ζήσουμε ειρη­νικά και θέλουμε οι λαοί μας, Έλληνες και Τούρκοι να ζουν αδελ­φω­μέ­νοι. Για αυτό θα πρέπει να στα­μα­τή­σουν οι εμπρη­στι­κές δηλώ­σεις και από τις δύο πλευρές. Δια­φο­ρε­τικά η Κυβέρ­νηση οφείλει να ζητήσει σύγκληση του Συμ­βου­λίου Κορυφής των Πρω­θυ­πουρ­γών της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης για δια­κη­ρύ­ξει η Ευρώπη ότι στη­ρί­ζει τη Συμ­φω­νία της Λωζάνης και ότι κατά συνέ­πεια θεωρεί ότι τα σημε­ρινά σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα και της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης.

Παράλ­ληλα θα πρέπει να πάψουμε να απα­ντούμε στις απειλές και στις εμπρη­στι­κές δηλώ­σεις των γει­τό­νων μας γιατί αυτή η τακτική μπορεί να οδη­γή­σει σε θερμό επει­σό­διο και να θέσει σε κίνδυνο τα συμ­φέ­ρο­ντα και των δύο χωρών. Όμως, εάν συνε­χι­στούν οι απειλές η ελλη­νική Κυβέρ­νηση θα πρέπει να προ­σφύ­γει στο Συμ­βού­λιο Ασφα­λείας του ΟΗΕ και να ζητήσει τη στήριξή του όσον αφορά την απειλή η οποία δια­τυ­πώ­νε­ται κατά της ειρήνης. Διότι στο κατα­στα­τικό του Συμ­βου­λίου Ασφα­λείας εμπε­ριέ­χε­ται ότι πέραν των εχθρο­πρα­ξιών, η στρα­τιω­τική απειλή θεω­ρεί­ται λόγος συγκλή­σεως του Συμ­βου­λίου.

Δυστυ­χώς όμως, μέχρι τώρα η Κυβέρ­νηση δεν έχει πράξει τίποτα στον τομέα αυτό, περιο­ρι­ζό­μενη σε δηλώ­σεις λεο­ντα­ρι­σμών που σίγουρα θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμ­φέ­ρο­νται εξυ­πη­ρε­τώ­ντας χαμη­λούς στόχους πολι­τι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης.»

Ανα­φε­ρό­με­νος στους πανη­γυ­ρι­σμούς της Κυβέρ­νη­σης όσον αφορά το πλε­ό­να­σμα του 4% είπε τα εξής:

«Η κυβέρ­νηση θα πρέπει να θλί­βε­ται για το πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα του 4%. Γιατί δεν είναι πλε­ό­να­σμα που προ­έρ­χε­ται από την Ανά­πτυξη και την παρα­γωγή αλλά είναι πλε­ό­να­σμα ιδρώτα και αίματος που προ­έρ­χε­ται κυρίως από τη μεσαία τάξη με τη σκληρή φορο­λο­γία που επι­βάλ­λει και τους φοροει­σπρα­κτι­κούς μηχα­νι­σμούς όλων των ειδών. Επα­νει­λημ­μένα τονίζω ότι η Ανά­πτυξη δεν γίνεται μέσα από την εξα­θλί­ωση των πολιτών με τις μειω­μέ­νες συντά­ξεις και τους μειω­μέ­νους μισθούς. Η Κυβέρ­νηση πρέπει να αντι­λη­φθεί ότι σήμερα υπο­γρά­φει την αξιο­λό­γηση με μέτρα της τάξεως των 12 δισε­κα­τομ­μυ­ρίων όταν η Τρόικα το 2014 ζητούσε μέτρα 4 δισε­κα­τομ­μυ­ρίων και το περί­φημο «emailΧαρ­δού­βελη» πρό­τεινε μέτρα ενός δισε­κα­τομ­μυ­ρίου.

Η Κυβέρ­νηση Του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανε­ξαρ­τή­των Ελλήνων οδήγησε τη χώρα σε μεγάλο αδιέ­ξοδο. Το περί­φημο ‘φως στο βάθος του τούνελ» δεν είναι, δυστυ­χώς, ορατό. Οι δανει­στές διεκ­δι­κούν σήμερα ολό­κληρη τη χώρα, προ­τεί­νο­ντας και οι δύο πλευρές τις γνωστές σε όλους μεταρ­ρυθ­μί­σεις που οδηγούν σε ύφεση της οικο­νο­μίας με μια μεγάλη διαφορά. Το ΔΝΤ θέλει δια­γραφή όλου ή μέρους του χρέους δηλαδή να χάσουν τα λεφτά τους τα ευρω­παϊκά κράτη ενώ το ίδιο δεν χάνει ούτε ένα ευρώ. Από την άλλη, τα ευρω­παϊκά κράτη θέλουν επι­μή­κυνση του δανείου με χαμηλά επι­τό­κια χωρίς δια­γραφή του χρέους. Όμως και οι δύο συμ­φω­νούν στις μεταρ­ρυθ­μί­σεις γιατί θέλουν να πάρουν τα πάντα σε σχεδόν μηδε­νι­κές τιμές. Με απλά λόγια να αγο­ρά­σουν την πολυ­κα­τοι­κία στην αξία ενός δια­με­ρί­σμα­τος. Αυτή είναι η αλήθεια, και εφόσον η Κυβέρ­νηση δεν ζητήσει και δεν επι­μεί­νει για ένα ανα­πτυ­ξιακό δάνειο μηδε­νι­κού σχεδόν επι­το­κίου η χώρα θα οδη­γη­θεί σε ανά­πτυξη τρι­το­κο­σμι­κού τύπου με πτω­χευ­μένο και εξα­θλιω­μένο τον πλη­θυ­σμό της.»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.