Όσες φορές η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια τον Ελληνικό λαό και να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα πράγματα, είπε ψέματα. Αποκαλύπτονται σε όλη την κοινωνία κάθε φορά που κάνουν δηλώσεις. Η πραγματικότητα είναι πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να λένε ψέματα, για να κρατηθούν στην εξουσία.

Το 4ο Μνημόνιο (και το 2ο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα μέσα σε 2 χρόνια) είναι μια συμφωνία που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Η κυβερνητική  συμφωνία  επιφέρει πρόσθετα βάρη για τους πολίτες και νέες περικοπές, χωρίς, μάλιστα, πρόσθετη χρηματοδότηση.

Συνολικά ο λογαριασμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φτάνει πλέον στα 12,5 δις ευρώ, 4 φορές πάνω από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές το 2014 !

Να θυμηθούμε πως  λίγο καιρό πριν, ο πρωθυπουργός διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες περικοπές. Όταν οι εκπρόσωποί του  αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι δεν εννοούσε αυτά που έλεγε, αλλά απλά κορόιδευε τον Ελληνικό λαό γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, άλλαξε στρατηγική και τώρα υποστηρίζει πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το 2019, και μέχρι τότε προλαβαίνει η κυβέρνηση να τα πάρει πίσω.  Αυτό το παραμύθι δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι βέβαια!

Η πρωτοτυπία λοιπόν της κυβέρνησης με τις χίλιες υποσχέσεις και τα καθημερινά ψέματα είναι να περικοπούν για μια ακόμη φορά οι συντάξεις. Και πάλι, το βάρος της ακέφαλης οικονομικής πολιτικής θα το υποστούν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι είναι ανυπεράσπιστοι στις ορέξεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Τα ψέματα δυστυχώς θα συνεχιστούν επειδή είναι ανίκανοι να πραγματοποιήσουν τις πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, επειδή η «ελεύθερη οικονομία» ήταν πάντα «ταμπού» για τους σημερινούς, προσωρινά κυβερνώντες που δεν κατανοούν καν πως λειτουργεί, αλλά και ούτε θέλουν να μάθουν. Το σχέδιο «blitzkrieg» με το οποίο θα υποκύψουν οι αγορές, που θα μάθουν «νταούλια» και θα «χορεύουν» στους ρυθμούς μας, είναι οι νέες περικοπές σε ηλικιωμένους και μη έχοντες.

Αν κάποιοι ακόμη νομίζουν πως η οικονομία με αυτή την κυβέρνηση έχει πιάσει τα «νταούλια», μάλλον δεν κατάλαβαν  ότι έχει αρχίσει ο χορός του Ζαλόγγου!

 

 ΔΗΜ.Τ.Ο Ρόδου Νέας Δημοκρατίας

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ