Ειδήσεις

Παρέμβαση Μπαριανάκη για το δρόμο Σπόα Όλυμπος

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΠΟΑ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ! ΓΙΑΤΙ;

Πριν αρχίσω να γράφω αυτές τις γραμμές, σκέφθηκα ότι μπορεί από πολλούς να χαρακτηριστώ γραφικός και κακός λόγω του ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο.
Δεν είναι όμως έτσι!!
Πρέπει όλοι να γνωρίσουμε το ιστορικό του δρόμου Σπόα-Όλυμπος στην Κάρπαθο, διότι αγαπητοί συμπολίτες μας στο μέλλον θα μας απασχολήσει πολλές φορές και θα προσπαθήσω όσο μπορώ πιο περιεκτικά και κατανοητά να αναφερθώ για έναν δρόμο, ένα έργο που ολοκληρώθηκε αλλά ο Μαχαιρίδης με την παρέα του ακόμα δεν τον παρέδωσαν. Σας αναφέρω ενδεικτικά το ιστορικό από την εποχή που ξεκίνησε.
1. Οι εργασίες του έργου ξεκίνησαν το 2004
2. Έγιναν περικοπές μελετών και περικοπές προϋπολογισμού .
3. Δεν είχαν εξασφαλίσει τα χρήματα και αναγκάστηκαν να κάνουν στο ίδιο έργο εικονικές δημοπρασίες και υπεργολαβίες, διότι σταματούσαν οι εργασίες από τον εργολάβο που δεν πληρωνόταν.
4. Έψαχναν τρόπο πως θα συνεχιστούν οι εργασίες για να προχωρήσει το έργο.
5. Έγινε…έργο που το γνωρίζουν όλοι στη Κάρπαθο, όμως τα τελευταία δυο χρόνια όποτε υπήρχαν βροχοπτώσεις σε ορισμένα σημεία του νέου δρόμου σημειώνονταν κατολισθήσεις και στην κυριολεξία υποχωρούσαν τεράστιοι όγκοι χωμάτων με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείνει και η διέλευση των οχημάτων να μην είναι προσβάσιμη χωρίς κινδύνους.
6. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο!!Δεν υπάρχουν πουθενά προστατευτικά σε έναν δρόμο του οποίου τα 8 χιλιόμετρα από τα35 βρίσκονται στις κορυφές του βουνού και έχει σημεία που είναι επικίνδυνα και απροστάτευτα ενώ από κάτω υπάρχουν χαράδρες και γκρεμοί με βάθος τουλάχιστον 200 μέτρων.
7. Φίλες κα φίλοι, σήμερα το 2014, το έργο έχει ελλείψεις και μέχρι σήμερα δεν έχει κλείσει ο φάκελος του!! Για να γίνω πιο κατανοητός, στον χωματόδρομο έριξαν άσφαλτο και ο νέος δρόμος απλά φαντάζει σαν ένας χάρτινος πύργος!!
8. Τις πολιτικές ευθύνες τις έχουν και όσοι είναι εμπλεκόμενοι, και είμαι
σίγουρος ότι δεν θα κοιμούνται ήσυχα.
9. Ως νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής το 2010, και πριν να λήξει η θητεία μου ενημέρωσα τον τότε διορισμένο περιφερειάρχη και παράλληλα απέστειλα έγγραφο στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και ακόμα περιμένω τα αποτελέσματα.
Εύχομαι από καρδιάς αυτός ο δρόμος όταν παραδοθεί από τον περιφερειάρχη να μην δημιουργήσει προβλήματα και θρηνήσουμε θύματα όπως έγινε στο γεφύρι της Κρεμαστής.
Χωρίς καμία σκοπιμότητα θαυμάζω το θράσος αυτού του ανθρώπου, ο οποίος θέλει να συνεχίσει να είναι παρών στα κοινά για να ολοκληρώσει, όπως αναφέρει συχνά, το έργο του ως περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου!!!
Υ.Γ. Κύριε Γιάννη Μαχαιρίδη επιτέλους απαντήστε στον προβληματισμό όλων μας και τις απορίες των μηχανικών, εργοληπτών, εργολάβων και τεχνικών !!! Μην τους αποφεύγετε όπως ο διάβολος το λιβάνι!!!!
<<Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα>>.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Μπαριανάκης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου
Μπροστά το Νότιο Αιγαίο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου