Τοπικές Ειδήσεις

Δωρεάν διαμονή στη Ρόδο για όσους απομακρύνθηκαν πέρυσι εξαιτίας της πυρκαγιάς

Δωρεάν διαμονή μιας εβδομάδας στη Ρόδο προσφέρεται φέτος στους παραθεριστές που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία που διέμεναν λόγω των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί πέρυσι το καλοκαίρι.

Η πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού “Rodos Week” επιτρέπει τη διαμονή έξι διανυκτερεύσεων στο νησί, είτε αυτή την άνοιξη, είτε το φθινόπωρο. Οι δωρεάν διαμονές διατίθενται μεταξύ 10 Απριλίου και 31 Μαΐου και από 10 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου.

“Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία, τα οποία εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια των δασικών πυρκαγιών στο νησί της Ρόδου τον Ιούλιο του 2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή για επτά ημέρες (έξι διανυκτερεύσεις) στο νησί της Ρόδου, κατά τις δύο συγκεκριμένες περιόδους, επιλέγοντας ξενοδοχεία παρόμοιας κατηγορίας και τύπου δωματίου με εκείνα στα οποία διέμεναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η συγκεκριμένη παροχή δίνεται με τη μορφή διατακτικής ταξιδιού (e-voucher) και τα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των 7 ημερών ορίζονται ως εξής:

Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου €300 για το σύνολο της διαμονής.
Για  ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου €400  για το σύνολο της διαμονής.
Για ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου €400 για το σύνολο της διαμονής.
Για  ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου €500 για το σύνολο της διαμονής.
Τα ηλεκτρονικά κουπόνια θα διατεθούν μέσω ειδικής ψηφιακής διαδικασίας υποβολής αιτήσεων που βασίζεται σε μητρώο με τα ονόματα των απομακρυνθέντων παραθεριστών, που συγκεντρώθηκαν από τα πληγέντα ξενοδοχεία και τους τουριστικούς πράκτορες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που παρέχονται από την ειδική ψηφιακή εφαρμογή. Τα στοιχεία που παρέχονται στην ηλεκτρονική τους αίτηση θα επαληθεύονται για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους από τα εκκενωμένα ξενοδοχεία και τουριστικούς πράκτορες που αναφέρονται στην αίτηση.

Η προθεσμία για τους δικαιούχους που δεν περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο για να υποβάλουν αίτηση λήγει στις 4 Απριλίου, παραθέτοντας λεπτομέρειες για τη διαμονή τους, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης της περσινής κράτησης από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: https://vouchers.gov.gr/gr/rodos-week

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου