Τοπικές Ειδήσεις

Αναδείχθηκε μειοδότης για το έργο της κατεδάφισης αυθαιρέτων σε αιγιαλό και δάση στη Ρόδο

Με απόφαση, που εξέδωσε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια, εγκρίθηκε το πρακτικό του ανοικτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: ”Εκτέλεση κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε αιγιαλό-παραλία, σε δάση, σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη νήσο Ρόδο”, προϋπολογισμού διακήρυξης 935.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με το πρακτικό γίνεται δεκτή η προσφορά της εταιρείας «Φ. ΑΛΑΒΕΡΑΣ Τ.Κ.Ε.Τ. Α.Ε.» με δ.τ. «Φ.ΑΛΑΒΕΡΑΣ Α.Ε», με ποσοστό έκπτωσης 51,00 % και αναδεικνύεται ως προσωρινός μειοδότης.
Κατά της απόφασης αυτής χωρεί ένσταση, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 4.3 της διακήρυξης.
Στον κατάλογο των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων περιλαμβάνονται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», 421 αυθαίρετα με τελεσίδικα πρωτόκολλα, σε παραλίες, αιγιαλούς, δάση και ρέματα στα Δωδεκάνησα.
Στα Δωδεκάνησα εκκρεμούν προς εκτέλεση 301 τελεσίδικα πρωτόκολλα αυθαιρέτων σε αιγιαλό, 56 σε δάση και 64 πολεοδομικά.
Εξ αυτών στη Ρόδο έχουν καταγραφεί συνολικά 219 τελεσίδικα πρωτόκολλα αυθαιρέτων, εκ των οποίων 135 σε αιγιαλό, 54 σε δάση και 30 πολεοδομικά.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται αυθαίρετα στην λιμενική ζώνη της Ακαντιάς, στο Φαληράκι, στην Καλλιθέα, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Σορωνή, στ’ Αφάντου, στην παραλιακή ζώνη της πόλεως Ρόδου και κυρίως στις παραλίες του Ελλη και του Καζίνο, στα Λοθιάρικα της Λάρδου, στην Κρεμαστή, στον Αρχάγγελο, στο νέο Καρνάγιο, στην Λίνδο, στην Τσαμπίκα, στο Γεννάδι, στα Κολύμπια, στην Ιαλυσό (Ιξιά, παραλία Μπικίνι κλπ), στο Παραδείσι, στα Βληχά, στην Κρητηνία, στην Αγία Αγάθη, στο Κιοτάρι και στα Καβουράκια.
Μεταξύ των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων συγκαταλέγονται ορισμένα προβεβλημένα καταστήματα καθώς και τμήματα ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων αλλά και πολλά κτίσματα στην περιοχή των Στεγνών και της παραλίας της Τσαμπίκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου