Τοπικές Ειδήσεις

Νέες ασφαλτοστρώσεις σε 12 Κοινότητες των Δημοτικών  Ενοτήτων Λίνδου και Νότιας Ρόδου

Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά και σε μεμονωμένα σημεία στο δημοτικό οδικό δίκτυο των  Δημοτικών Ενοτήτων Λίνδου και Νότιας Ρόδου, ξεκινούν άμεσα, μετά και την υπογραφή της σύμβασης «Βελτιώσεις βατότητας οδών στη Δ.Ε Λινδίων και Δ.Ε Νότιας Ρόδου» από το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον ανάδοχο εργολάβο «Χατζηκάλφα Νικόλαο».

Η σύμβαση κατασκευής έργου προβλέπει τη συντήρηση ή την ασφαλτόστρωση υφιστάμενων ασφαλτοστρωμένων, τσιμεντοστρωμένων και χωμάτινων οδών που παρουσιάζουν σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα τους, στα όρια των οικισμών των Κοινοτήτων.

Αναλυτικότερα προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις στις ακόλουθες  δώδεκα τοπικές κοινότητες: Λίνδος, Κάλαθος, Λάδρος, Λάερμα, Πυλώνα, Απολακκιά, Ασκληπιειού, Βάτι, Ίστριος, Προφύλια, Αρνίθα και Μεσαναγρός, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

«Πρόκειται για την 3η κατά σειρά εργολαβία που ξεκινά στη Δ.Ε Νότιας Ρόδου και την  3η στη Δ.Ε Λινδίων που αφορά αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, νέες ασφαλτοστρώσεις και κατασκευές πεζοδρομίων» και ακολούθως αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, για την δημιουργία υποδομών, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.  «Η καθυστέρηση ανάδειξης εργολάβων -λόγω διαδικασιών- και οι συνεχείς βροχοπτώσεις δεν θα εμποδίσουν τον σχεδιασμό μας, ώστε μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου, να βελτιώσουμε τις υποδομές όλων των κοινοτήτων και των τουριστικών περιοχών».

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου