ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση Μ. Κόνσολα για την υποστελέχωση και αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο»

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Κόνσολας

Το θέμα της υπο­στε­λέ­χω­σης και απο­δυ­νά­μω­σης του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ανα­δει­κνύ­ει με Ερώ­τη­ση που κα­τέ­θε­σε προς τον Υπουρ­γό Υγεί­ας και Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σε­ων, ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου, κ. Μάνος Κόν­σο­λας.

Ο Βου­λευ­τής επι­ση­μαί­νει ότι η απο­δυ­νά­μω­ση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, οδη­γεί σε ορια­κό επί­πε­δο τη λει­τουρ­γία του και εγκυ­μο­νεί κιν­δύ­νους αφού είναι φύσει αδύ­να­το να κα­λυ­φθούν οι βάρ­διες και οι αυ­ξη­μέ­νες ανά­γκες που υπάρ­χουν.

Όπως επι­ση­μαί­νει ο κ. Κόν­σο­λας απαι­τεί­ται η το­πο­θέ­τη­ση (μέσω με­τα­θέ­σε­ων ή απο­σπά­σε­ων) 20 πλη­ρω­μά­των προ­κει­μέ­νου να κα­λύ­πτο­νται οι ανά­γκες και το­νί­ζει ότι ενώ είχε συμ­φω­νη­θεί η από­σπα­ση 5 δια­σω­στών για να στε­λε­χώ­σουν τα πλη­ρώ­μα­τα των ασθε­νο­φό­ρων, άμεσα, τε­λι­κά εν­δέ­χε­ται να έρ­θουν μόνο τρία.

Ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου στέ­κε­ται και στο θέμα της ενί­σχυ­σης του ΕΚΑΒ Ρόδου με 3 ασθε­νο­φό­ρα.

Σε δή­λω­σή του ο κ. Κόν­σο­λας ανα­φέ­ρει:

«Η ανά­δει­ξη του θέ­μα­τος από την πλευ­ρά μου δεν γί­νε­ται με αντι­πο­λι­τευ­τι­κή διά­θε­ση.

Επι­διώ­κω να βρε­θεί λύση, γιατί αυτό απα­σχο­λεί τους πο­λί­τες και την κοι­νω­νία της Ρόδου.

Είναι εμπαιγ­μός να απο­σπώ­νται τε­λι­κά μόνο τρεις δια­σώ­στες για να κα­λύ­ψει τις ανά­γκες του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, τη στιγ­μή που όλοι γνω­ρί­ζουν ότι η υπη­ρε­σία λει­τουρ­γεί στο όριο και είναι αδύ­να­το να κα­λυ­φθούν οι βάρ­διες των ασθε­νο­φό­ρων ενώ οι ανά­γκες αυ­ξά­νο­νται λόγω της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου.

Το ΕΚΑΒ στη Ρόδο χρειά­ζε­ται προ­σω­πι­κό αλλά και τρία ασθε­νο­φό­ρα εκ των οποί­ων το ένα πρέ­πει να είναι ει­δι­κών προ­δια­γρα­φών για να μπο­ρεί να κι­νη­θεί στη Με­σαιω­νι­κή Πόλη».

Το πλή­ρες κεί­με­νο της ερώ­τη­σης του κ. Κόν­σο­λα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουρ­γό Υγεί­ας και Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σε­ων

ΘΕΜΑ: «Υπο­στε­λέ­χω­ση και απο­δυ­νά­μω­ση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο»

Κύριε Υπουρ­γέ,

Οι το­μείς του ΕΚΑΒ στη Ρόδο αντι­με­τω­πί­ζουν έντο­νο πρό­βλη­μα υπο­στε­λέ­χω­σης και απο­δυ­νά­μω­σης σε προ­σω­πι­κό και υπο­δο­μές.

Το πρό­βλη­μα οξύ­νε­ται και κα­θι­στά αδύ­να­τη την κά­λυ­ψη των βαρ­διών στα ασθε­νο­φό­ρα αλλά και την κά­λυ­ψη των ανα­γκών ενός με­γά­λου νη­σιού, ο πλη­θυ­σμός του οποί­ου πολ­λα­πλα­σιά­ζε­ται την του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο, που ήδη ξε­κί­νη­σε, και φθά­νει τις 300.000.

Αντι­λαμ­βά­νε­στε πι­στεύω ότι η προ­σφο­ρά υπη­ρε­σιών δη­μό­σιας υγεί­ας σε ένα νησί όπως η Ρόδος, έχει αντα­νά­κλα­ση και στην ει­κό­να της απέ­να­ντι στους επι­σκέ­πτες της.

Η έλ­λει­ψη δια­σω­στών έχει δη­μιουρ­γή­σει προ­βλή­μα­τα ορια­κής λει­τουρ­γί­ας του ΕΚΑΒ στη Ρόδο αφού δεν υπάρ­χει προ­σω­πι­κό για να κα­λύ­ψει τις ανά­γκες στε­λέ­χω­σης.

Πρέ­πει να το­νι­στεί η αυ­τα­πάρ­νη­ση και η υψηλή αί­σθη­ση ευ­θύ­νης και κα­θή­κο­ντος του ενα­πο­μεί­να­ντος προ­σω­πι­κού που δίνει τι­τά­νιο αγώνα, υπερ­βαί­νο­ντας τα όρια της αν­θρώ­πι­νης αντο­χής. Είναι εν­δει­κτι­κό ότι τους οφεί­λο­νται πάνω από 4.000 μέρες, που αντι­στοι­χούν σε οφει­λό­με­να ρεπό.

Είναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ότι ενώ είχε συμ­φω­νη­θεί να απο­σπα­στούν, άμεσα, στο ΕΚΑΒ Ρόδου 5 δια­σώ­στες, τε­λι­κά εν­δέ­χε­ται να απο­σπα­στούν μόνο τρεις.

Η κά­λυ­ψη, όμως, των ανα­γκών αλλά και της στε­λέ­χω­σης των ασθε­νο­φό­ρων απαι­τεί την το­πο­θέ­τη­ση 20 πλη­ρω­μά­των ασθε­νο­φό­ρων, ενός για­τρού και ενός διοι­κη­τι­κού υπαλ­λή­λου.

Πα­ράλ­λη­λα, σε ό, τι αφορά στις υπο­δο­μές, υπάρ­χει άμεση ανά­γκη 3 ασθε­νο­φό­ρων, εκ των οποί­ων το ένα πρέ­πει να έχει ει­δι­κές προ­δια­γρα­φές για να μπο­ρεί να κι­νη­θεί στη Με­σαιω­νι­κή Πόλη της Ρόδου.

Κα­τό­πιν των ανω­τέ­ρω

Ερω­τά­ται ο κ. Υπουρ­γός

Εάν προ­τί­θε­ται να ενι­σχύ­σει άμεσα το ΕΚΑΒ Ρόδου με προ­σω­πι­κό και με τρία ασθε­νο­φό­ρα προ­κει­μέ­νου να κα­λυ­φθούν οι αυ­ξη­μέ­νες και πιε­στι­κές ανά­γκες που υπάρ­χουν.

Ποιο είναι το χρο­νο­διά­γραμ­μα απο­σπά­σε­ων και με­τα­θέ­σε­ων προ­σω­πι­κού, με δε­δο­μέ­νο ότι η του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δος έχει ήδη αρ­χί­σει.

Ο Ερω­τών Βου­λευ­τής

Μάνος Κόν­σο­λας

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.