Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου των μισθωτών κάτω από το επίπεδο των 9.000 ευρώ ζητούν επιτακτικά οι δανειστές.
Η απαίτηση εντάσσεται,σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική στο πλαίσιο της συζήτησης για τον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2016, για το οποίο υπάρχει ήδη διάσταση απόψεων και μεταξύ των θεσμών για το ύψος του.
Η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και των επιμέρους ρυθμίσεων του ασφαλιστικού αποτελούν το «κύριο πιάτο» στα μυστικά δείπνα που πραγματοποιούνται σε Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη μεταξύ των θεσμών.
Ειδικότερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανεβάζει το δημοσιονομικό κενό του 2016 στα 4 δισ. ευρώ, με την Κομισιόν και την ΕΚΤ να ζητούν πρόσθετα μέτρα μέσα στη χρονιά, της τάξεως του 1,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά τοποθετεί το κενό στο 1,6 δισ. ευρώ, συγκλίνοντας έτσι αρκετά με την πλευρά των Ευρωπαίων.
enikonomia.gr


























![[367116] ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)](https://www.dimokratiki.gr/wp-content/uploads/2024/02/mitsotakis-2-940x536.jpg)





Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.