Πολιτιστικά

Διαγωνισμός συγγραφής κειμένου για μαθητές από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Θέμα: Με αφορμή το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο της Χριστίνας Φραγκεσκάκη “άμπερ φάμπερ βγε” (Εκδόσεις Πατάκη) οι μαθητές/τριες καλούνται να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες.

“Παντού άνθρωποι μονάχοι, σκυμμένοι πάνω σε μικρά γυαλιστερά κουτιά χωμένα στις παλάμες. Τα χάιδευαν απαλά με τ’ ακροδάχτυλα και τα ζωντάνευαν. Σαν μάγοι έμοιαζαν, έτσι που ζωντάνευαν τα κουτιά. Και κρέμονταν καλώδια από παντού. Από τα χέρια, από τον λαιμό, από τον θώρακα και μόνοι τους μιλούσαν. Ή μπορεί και να μιλούσαν στα κουτιά. Μήπως δεν ήταν άνθρωποι κι έκαναν τους ανθρώπους; Εκείνος ήξερε από την ιστορία του ότι οι άνθρωποι είναι μαζί και ότι, αν δεν είναι, ψάχνουν να βρουν το ταίρι τους. Ήξερε ότι μόνοι αρρωσταίνουν, δεν μπορούνε. Κι αυτοί εδώ τώρα, στην τρίτη πολιτεία, μπορούνε και παραμπορούνε, αρκεί καλώδια να φορούνε‘’.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των κειμένων του Διαγωνισμού είναι η 15η Μαρτίου 2015.
Οι συμμετοχές θα είναι ατομικές και θα δοθούν τρία Βραβεία και τρείς Έπαινοι από τη συγγραφέα του βιβλίου σε πανηγυρική εκδήλωση στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο «Ροδίνι».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.: 22410 32510, 32520 (Νάνσυ Τρυποσκούφη, Ελευθερία Μπινίκου).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου