Συνεντεύξεις

Τ. Μιχαήλου: «Η βάση της Ν.Δ. απαιτεί σύμπνοια και συμπόρευση»

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το 2014 είναι μια χρονιά ανάκαμψης, μια χρονιά θετικών ανατροπών υπό την προϋπόθεση ότι στο τιμόνι της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς».
Αυτό δηλώνει, σε συνέντευξή του στη «δ», ο Περιφερειάρχης Οργανωτικού Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ κ. Τάκης Μιχαήλου και υπογραμμίζει πως είναι μεγάλη η ευθύνη που ανέλαβε ειδικά τώρα που η χώρα παίζει τα ρέστα της.

«Βασικός μου στόχος, ο κομματικός συντονισμός Δωδεκανήσου και Κυκλάδων για την τελική επικράτηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης. Αυτό προϋποθέτει πολλή δουλειά, εξωστρέφεια, συνοχή για την κατά μέτωπο επίθεση στις δυνάμεις του λαϊκισμού που δεν διστάζουν να παραπλανούν και να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό, με κίβδηλα διλήμματα», τονίζει ο κ. Τάκης Μιχαήλου.

Σε ερώτηση αν έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες ο κ. Τάκης Μιχαήλου δηλώνει: «Τίποτα δεν μπορεί να κλειδώσει χωρίς διάλογο. Σεβαστές οι φιλοδοξίες των στελεχών, νόμος απαράβατος όμως η βούληση των πολιτών. Η βάση απαιτεί σύμπνοια και συμπόρευση. Για τον τόπο μας υπάρχει μόνο αύριο, ούτε καν μεθαύριο. Οι καταστάσεις είναι οριακές και επείγουν οι λύσεις. Πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος, η παρακμή. Κι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τις σωστές επιλογές».

Για το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Μιχαήλου δηλώνει πως είναι η βούληση των πολιτών για πολιτική σταθερότητα. «Την δεδομένη στιγμή είναι το απαραίτητο προαπαιτούμενο για την έξοδο της χώρας μας από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και το κοινωνικό της αντίκτυπο», υπογραμμίζει.
Η συνέντευξη του κ. Τάκη Μιχαήλου, αναλυτικά:

• Μετά τη θητεία σας στη ΝΟΔΕ καλείστε να δώσετε τη μάχη από τη θέση του Περιφερειάρχη Οργανωτικού Νοτίου Αιγαίου. Ποιοι είναι οι στόχοι σας, καθώς η εποχή εξακολουθεί να είναι δύσκολη;
Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε και ευχαριστώ πολύ τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Παπαμιμίκο, τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Λουλουδάκη και φυσικά τον πρόεδρό μας κ. Αντώνη Σαμαρά, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Μεγάλη η ευθύνη, ειδικά σε αυτή την κομβική συγκυρία όπου η χώρα σε μια χρονιά παίζει τα ρέστα της. Πιστεύω ακράδαντα ότι το 2014 είναι μια χρονιά ανάκαμψης, μια χρονιά θετικών ανατροπών υπό την προϋπόθεση ότι στο τιμόνι της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς. Βασικός μου στόχος, ο κομματικός συντονισμός Δωδεκανήσου και Κυκλάδων για την τελική επικράτηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Αυτό προϋποθέτει πολλή δουλειά, εξωστρέφεια, συνοχή για την κατά μέτωπο επίθεση στις δυνάμεις του λαϊκισμού που δεν διστάζουν να παραπλανούν και να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό, με κίβδηλα διλήμματα. Τάζουν στους πάντες τα πάντα και μοιράζουν ακάλυπτες επιταγές.
Σε πρώτο πλάνο πάντα η καταγραφή και προώθηση προς επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των νησιωτών σε όλα τα επίπεδα. Οικονομία, κοινωνία, πολιτισμός. Όλα αυτά απαιτούν «ψυχή» και να είστε σίγουρη ότι την διαθέτω.

• Με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ Ρόδο πώς θα πρέπει να πορευθεί το κόμμα για να έχει τη συσπείρωση που πρέπει και να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας;
Κατ’ αρχήν να συγχαρώ την πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε και τους συνεργάτες της που βοήθησαν στην δημιουργία νέου στρατηγείου της παράταξης στα Δωδεκάνησα και μάλιστα με πολύ μεράκι. Χαίρομαι που η ΝΟ.Δ.Ε. έχει παρουσία παντού, και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα ανεβάζει ρυθμούς.
Οι δημόσιες παρεμβάσεις και η συνεχής παρουσία των στελεχών δίπλα στους πολίτες είναι για μένα το μυστικό της επιτυχίας. Από την κοινωνία παίρνεις τα μηνύματα και γι αυτήν αγωνίζεσαι να τα κοινωνήσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μόνο έτσι κερδίζεις την εμπιστοσύνη της.

• Έχουν κλειδώσει τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει η ΝΔ στον ενιαίο Δήμο Ρόδου και στην περίπτωση που διασπαστεί στους υπόλοιπους ΟΤΑ, που θα δημιουργηθούν;
Τίποτα δεν μπορεί να κλειδώσει χωρίς διάλογο. Σεβαστές οι φιλοδοξίες των στελεχών, νόμος απαράβατος όμως η βούληση των πολιτών. Η βάση απαιτεί σύμπνοια και συμπόρευση. Όσοι την τορπιλίζουν δεν βλάπτουν, δυστυχώς, μόνο τον εαυτό τους αλλά και την επόμενη μέρα του νησιού μας. Για τον τόπο μας υπάρχει μόνο αύριο, ούτε καν μεθαύριο. Οι καταστάσεις είναι οριακές και επείγουν οι λύσεις. Πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος, η παρακμή. Κι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τις σωστές επιλογές.

• Ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ΝΔ καθώς τη μάχη θα δώσουν τόσο ο κ. Χαρ. Κόκκινος όσο και ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος;
Κι εδώ απαιτείται συστράτευση και συμπόρευση. Η τελική μάχη με το κατεστημένο πρέπει να είναι νικηφόρα. Νέος άνεμος αισιοδοξίας, ανάπτυξης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των νησιωτών πρέπει να φυσήξει στο Νότιο Αιγαίο. Αφού κάποιοι δεν κουράστηκαν να «κουράζουν», πρέπει εμείς να τους δείξουμε την έξοδο. Οι νησιωτικές πολιτικές πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξη. Γιατί μέχρι σήμερα είναι ένα κακόγουστο και χιλιοειπωμένο ανέκδοτο. Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να το πετύχουμε. Προϋπόθεση είναι η επικράτηση νέων δυνάμεων με όρεξη, όραμα και ικανότητες. Στο χέρι των πολιτών είναι να πετύχουμε την ανατροπή προς την ευημερία.

• Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών;
Το διακύβευμα των εκλογών είναι η βούληση των πολιτών για πολιτική σταθερότητα. Την δεδομένη στιγμή είναι το απαραίτητο προαπαιτούμενο για την έξοδο της χώρας μας από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και το κοινωνικό της αντίκτυπο. Ο Ελληνικός λαός επέδειξε εκπληκτική ωριμότητα όλο αυτό το διάστημα. Τώρα πλέον ξέρει. Τι έγινε, ποιοι φταίνε και τι πρέπει να γίνει από εδώ κι εμπρός. Εμπιστεύομαι το ένστικτο αυτοσυντήρησης που διακατέχει τους Έλληνες και πιστεύω ακράδαντα ότι θα πράξουν το σωστό.

• Με ποια κριτήρια θα πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές οι πολίτες και ποιο αποτέλεσμα θεωρείτε πως θα έχουν οι εκλογικές αναμετρήσεις για τη ΝΔ;
Το 2009 ένας ολόκληρος λαός έπεσε θύμα μιας καλοστημένης απάτης. «Λεφτά υπάρχουν» έλεγαν τότε κάποιοι και το ίδιο ακριβώς ισχυρίζονται σήμερα κάποιοι άλλοι. Η επιτυχημένη δημοσιονομική προσαρμογή των δύο τελευταίων χρόνων και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το κλειδί για το τέλος του μαρτυρίου. Η επιτυχία βέβαια συνοδεύτηκε από αρκετό πόνο. Πληρώσαμε τα σπασμένα μιας καταστροφικής τριακονταετίας. Φτάνουμε όμως στο τέλος. Ποιος άλλαξε την μοίρα της χώρας, ποιος είναι ο αποφασιστικός και ο υπεύθυνος, ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες να τους οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα. Αν προβληματιστεί ο λαός στα παραπάνω ερωτήματα, τότε σίγουρα θα εμπιστευθεί την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου