Τα οξυμένα προβλήματα στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) ανέδειξε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Όπως επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη, «αν άκουγε κάποιος την Υπουργό Πολιτισμού στη Βουλή σήμερα δεν θα φανταζόταν ότι είναι στη θέση της επί 15 μήνες, καθώς η κυρία Λ. Κονιόρδου περιορίστηκε σε γενικές διαπιστώσεις, αόριστες καταγγελίες ξεχνώντας ότι με την απραξία διαρκείας του Υπουργείου προκαλούνται μικρές και μεγάλες κρίσεις στο χώρου του Πολιτισμού, σε βάρος της αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου δεν έδωσε απαντήσεις σε καίρια ζητήματα για τα συσσωρευμένα και οξυμένα προβλήματα του ΤΑΠΑ, όπως τα σημαντικά-για την ελληνική οικονομία- έσοδα που χάνονται, την καθυστέρηση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τα κενά πωλητήρια, τους αποτυχημένους διαγωνισμούς για τα αναψυκτήρια στους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία, τη λειτουργία των ψηφιακών υποδομών καθώς και τις σοβαρές διοικητικές εκκρεμότητες.

Καταλήγοντας, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αν και θα μπορούσε να είχε χτίσει στο πεδίο του Πολιτισμού πάνω σε επεξεργασμένες προτάσεις που βρήκε από το 2015, τελικά εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες και εμμονές κατεδαφίζει και το έργο ετών που απαίτησε μεγάλο κόπο και δουλειά από το προσωπικό και τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ