Ατάκτως Ερριμμένα

Ασόβαρα και σοβαρά

Τον γύρο των ΜΜΕ κάνει η φωτογραφία με το παγωμένο χαμόγελο του Γερούν Ντάισελμπλουμ και την με το ζόρι χειραψία που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου. Αφού ο κ. Βαρουφάκης ολοκλήρωσε την δήλωσή του αρνούμενος την συνεργασία με την τρόικα, ο Ντάισελμπλούμ πετάχτηκε φανερά εκνευρισμένος όρθιος και τελευταία στιγμή κατανίκησε την παρόρμησή του να φύγει από την αίθουσα χωρίς τις τυπικές χειραψίες.
Και έκτοτε που λέτε, ασχολούμεθα με το αναλύουμε καρέ-καρέ και σε αργή κίνηση το συγκεκριμένο περιστατικό και να μας έχει φάει η περιέργεια «τι είπε ο Ντάισεμπλουμ στο αυτί του Βαρουφάκη, ο οποίος έκανε «γουάου».
Να με συγχωρείτε που εγώ απλά είδα μια συμπεριφορά που αντιβαίνει και διπλωματικούς κώδικες και κανόνες καλής συμπεριφοράς .
Οι όποιες αντιρρήσεις σε επίπεδο αξιωματούχων κρατών και θεσμών, έχουν άλλους τρόπους αυτές να εκφράζονται. Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα από μια «φωτογραφία χίλιες λέξεις» – όπως χαρακτηριστικά είναι ο τίτλος για την συνάντηση των δύο ανδρών- για πράγματα πολύ πιο πολύπλοκα από αυτό. Αυτά είναι τα ασόβαρα.
Στα σοβαρά τώρα, γράφονται πολλά αυτές τις ώρες για την στάση που κράτησε η κυβέρνηση και ο Γιάνης Βαρουφάκης στις συναντήσεις που είχαν με τον Γερούν Ντάισεμπλουμ.
Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει μόνο ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: Τι συνέβη σήμερα; Η αρχή ή το τέλος της διαπραγμάτευσης;
Θέλω να πιστεύω η αρχή. Η αρχή μιας συμφωνίας όχι σαν κι αυτές που γνωρίσαμε από το 2010 και μετά και οι οποίες σκότωσαν την ελληνική οικονομία και διέλυσαν την ελληνική κοινωνία.
Μιας συμφωνίας που πρέπει να είναι συμφέρουσα ταυτόχρονα για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες.
Να αφήνει στους πρώτους περιθώριο για ανάσα και ελπίδα. Και να συμβάλλει στη διόρθωση της Ευρωπαϊκής πορείας.
Για να γίνει ένας συμβιβασμός πρέπει όλοι να έχουν χώρο να σταθούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου