«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογώνΈχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας που στέλνει το μήνυμα: “Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας”.

Σε συνέντευξή του στον Realfm, ο πρωθυπουργός απαντά στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι το 2018 θα είναι έτος εκλογών: «Η αντιπολίτευση προπαγανδίζει την καταστροφή εδώ και καιρό γιατί βασική της επιθυμία είναι η παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος, σε επίπεδο προσώπων αλλά και ήθους“, ενώ συμπλήρωσε: “Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παρέχουμε πολιτική σταθερότητα“.

Για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Τσίπρας τόνισε: “Μετά από 8 χρόνια μπορούμε να ανασάνουμε πάλι. Προβλέπεται το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος. Βγαίνουμε από τα μνημόνια με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η χώρα ανακτά την οικονομική της αυτοδυναμία και μπορούμε να μιλήσουμε για έναν χρόνο που θα φέρει πίσω τη χαμένη ελπίδα. Πρέπει να τερματιστούν οι παθογένειες. Δεν οραματίζομαι το 2018 ως την επιστροφή στα χρόνια πριν από την κρίση. Η χώρα έχει περάσει μια εθνική περιπέτεια και τραγωδία σε μεγάλο βαθμό, πρέπει να γίνει μάθημα το πάθημα: να μην ξαναμπεί η χώρα σε τέτοια περιπέτεια. Να μη χάσει, δηλαδή, τον έλεγχο των οικονομικών και δημοσιονομικών της στοιχείων“.

Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και ευθύνη ένα θέμα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μπορούν να γίνουν βήματα διεξόδου. Να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Στην εξωτερική πολιτική κανείς πρέπει να είναι συγκρατημένος και να μην λέει πολλά λόγια. Προτιμώ τις πράξεις. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην συνομιλεί και να μην προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα“.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ