Τοπικές Ειδήσεις

Μαθητικός Διαγωνισμός για την Οδική Ασφάλεια από την Περιφέρεια και την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου

Χ. Μπάρδος: «Στόχος μας η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών»

Μεγάλο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα την Οδική Ασφάλεια συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου, σε μια προσπάθεια για την μείωση των τροχαίων στην περιοχή μας.

Ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός θα απευθύνεται σε μαθητές σχολικής χρονιάς 2018 – 2019  και θα έχει θέμα την Οδική Ασφάλεια.

Α) Ε’ και Στ’ Δημοτικού

Β) Β’ και Γ’ Γυμνασίου και

Γ) Α’ και Β’ Λυκείου

 

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει:

  • Εικονογράφηση (Σκίτσο – Αφίσα – Γελοιογραφία)
  • Παιχνίδια σε ηλεκτρονική μορφή (παιχνίδι, παζλ, σταυρόλεξο, κρυπτόλεξο, quiz)
  • Ραδιοφωνικό Spot
  • Τηλεοπτικό Spot – animation
  • Στίχοι τραγουδιού (μελοποιημένοι και θα πρέπει να αποστέλλονται με τη μουσική)

 

Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν τον Μάιο του 2019 στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ. Θα αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως και θα μπορούν να γίνουν αντίστοιχες εκθέσεις και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Η αξιολόγηση θα γίνει από επιτροπή, η οποία θα οριστεί.

 

Με αντικείμενο την καλύτερη διοργάνωση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την συμμετοχή της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου σε θέματα Διά Βίου Μάθησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Εθελοντισμού, Χαρούλας Γιασιράνη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου σε θέματα Μεταφορών κι Επικοινωνιών, Χρήστου Μπάρδου και της προέδρου της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, Ελένης Καρύδη.

 

Ο Εντεταλμένος σε θέματα Μεταφορών κι Επικοινωνιών, Χρήστος Μπάρδος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποδείξει επανειλημμένως την ευαισθησία της στα θέματα Οδικής Ασφάλειας. Γι αυτό συνδιοργανώνει με την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, αυτό τον μεγάλο Μαθητικό Διαγωνισμό που θα περιλαμβάνει τα νησιά της περιοχής ευθύνης της. Στόχος μας είναι η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα αυτά. Είναι καλό να υπάρχουν τέτοια κίνητρα όπως ένας μαθητικός διαγωνισμός και μάλιστα τόσο μεγάλης εμβέλειας, που θα περιλαμβάνει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια θα βρει τον στόχο της».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου