Ειδήσεις

«Ισχυρό αμυντικό σχέδιο» από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο- Μέτωπο κατά του ΤΑΙΠΕΔ

Ισχυρό αμυντικό σχέδιο για να μην περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ σημαντικές υποδομές, όπως το τουριστικό λιμάνι και η μαρίνα Μανδρακίου, θα πρέπει να εκπονήσει  η νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, που θα ανοίξει στο προσεχές χρονικό διάστημα, έγινε χθες στην πρώτη συνεδρίαση  του νέου διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΔΛΤΝΔ συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:  Στην θέση του αντιπροέδρου εξελέγη η αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου με δέκα ψήφους έναντι τριών που έλαβε ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρου.
Με απόφαση του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου  στη θέση του προέδρου του ΛΤΝΔ έχει τοποθετηθεί ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Στη συνεδρίαση έλαβε μέρος  ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος αλλά και ο πρώην δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς που  στη διάρκεια της θητείας του ήταν πρόεδρος του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο  κ. Μιχάλης Χριστοδούλου ευχαρίστησε το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, για την απόφασή του να τον τοποθετήσει στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
«Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας  είναι μεγάλες . Ελπίζω να φανούμε όλοι  αντάξιοι . Στα  πέντε χρόνια της θητείας μας και με  συνεργασία μπορούμε να  παραδώσουμε έργο που θα μείνει . Επειδή το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει συνταχθεί από την προηγούμενη διοίκηση μπορεί να τροποποιηθεί», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον κ. Μιχάλη Χριστοδούλου για την θέση του προέδρου και την κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου αντίστοιχα για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εξήγησε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Ήμουν προβληματισμένος για το θέμα της προεδρίας του ΔΛΤΝΔ. Αν αναλογιστούμε την αύξηση του πληθυσμού το καλοκαίρι,  καταλαβαίνουμε πως ο Δήμος  Ρόδου είναι από τους μεγαλύτερους στη χώρα. Είναι βαριά τα καθήκοντα του δημάρχου. Ήταν συνειδητή η  επιλογή μου  να έχω  στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς του Δήμου προέδρους και αντιπροέδρους πλήρους απασχόλησης. Αποφάσισα να μην αναλάβω σχεδόν καμία θέση προέδρου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον κ. Μιχάλη Χριστοδούλου,  που έχει σημαντική προϋπηρεσία στην ΤΑ.  Θα παρακολουθώ τις συνεδριάσεις σας. Μετά από δεκαέξι χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση,  δέθηκα  με όλους τους συναδέλφους και ταυτίστηκα με τα νησιά. Πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία. Στην απόφασή μου για την επιλογή των προσώπων μέτρησε και το πρόβλημα που έχουμε με το θαλάσσιο τουρισμό.  Δέχθηκα πυρά γιατί  δεν τοποθέτησα μέλος της μειοψηφίας  στο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου.  Δεν το προβλέπει ο νόμος και δεν βρήκα άτομο που να διαθέτει τα προσόντα που ήθελα», εξήγησε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επεκτατική πολιτική που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
«Το ΤΑΙΠΕΔ διέταξε ερήμην του πρώην δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά να  περάσουν στην κυριότητά του,  το λιμάνι και η μαρίνα Μανδρακίου δηλαδή οι πιο σημαντικές υποδομές που υπάρχουν στο παραλιακό  μέτωπο της πόλεως. Αν αυτές χαθούν θα υπάρξουν απώλειες και για τα νησιά. Θα μου πείτε να ζητήσω ανταλλάγματα αν παραχωρηθεί σε ιδιώτες η μαρίνα μας. Ποιός ιδιώτης όμως θα δεχθεί στο Μανδράκι τα καράβια  των νησιών; Για το θέμα αυτό θα κληθείτε να λάβετε αποφάσεις. Θα έχει μεγαλύτερη δυναμική όμως πιθανή παρέμβασή μου στην κυβέρνηση  αν  μου συμπαρασταθείτε.  Από τον ισολογισμό διαπίστωσα πως το ΔΛΤΝΔ  είναι κερδοφόρο.  Δεν είναι από τις εταιρείες που μπορεί να επιχειρήσει το κράτος  να κλείσει. Έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και αύξησης των εσόδων του.  Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρχει ένα Λιμενικό Ταμείο που θα ασχολείται μόνο με τη Ρόδο. Πρέπει να εξετάσουμε τα έργα που θα γίνουν στα νησιά. Σημαντικό θέμα επίσης είναι αυτό που αφορά τη δημιουργία υδατοδρομίων», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Την άποψη ότι δεν θα πρέπει  να χαθούν σημαντικές λιμενικές υποδομές εξέφρασε και ο πρώην δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Θεώρησα υποχρέωσή μου  να είμαι εδώ για να εκφράσω την  αισιοδοξία μου  για την  πορεία του Λιμενικού Ταμείου.
Είμαστε σε κρίσιμη περίοδο.  Εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται υπάρχουν απώλειες. Αν υλοποιηθούν οι  κυβερνητικές αποφάσεις  θα χαθεί σημαντικό μέρος των λιμενικών εγκαταστάσεων της  Ρόδου. Ελπίζουμε να μην χαθούν τα πάντα. Προσπαθήσαμε να έχουμε ομόφωνες αποφάσεις επί θητείας μου  για να κάνουμε έργα υποδομής στα νησιά. Το Λιμενικό Ταμείο έχει  πόρους και μπορεί να κάνει τα στοιχειώδη. Υπάρχουν και ακίνητα που δεν έχουν περιέλθει  στο ΤΑΙΠΕΔ,  όπως το καρνάγιο και οι μαρίνες στα νησιά. Αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν.  Πρέπει να αναφέρω πως τώρα πλέον συντάσσονται και ισολογισμοί. Σε λίγο καιρό θα κληθείτε να εγκρίνετε τον ισολογισμό του έτους 2013.  Εκτιμώ επίσης  πως υπάρχουν δυνατότητες και για μεγαλύτερες εισπράξεις. Το προσωπικό του ΔΛΤΝΔ όμως  δεν επαρκεί για τη δουλειά αυτή και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος  για τις εισπράξεις. Ανά πάσα στιγμή θα είμαι στο πλευρό των αιρετών και των εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Η αγάπη μου για τα νησιά με έφερε εδώ. Το μέγεθος της Καρπάθου μου δίνει το δικαίωμα να καταθέσω υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου», δήλωσε ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρου.
«Όλοι θα πρέπει να σκεφθούμε και να δράσουμε με σύνεση και προσοχή.  Θα είμαι μαζί σας ακόμη και αν χρειαστεί να κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα για να μην περάσουν σημαντικές λιμενικές υποδομές στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι.  Επίσης ζητώ να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του ΔΛΤΝΔ στα νησιά», δήλωσε ο δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός.
«Δεν θα ήταν άσχημο να έχει την τιμητική θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο κ. Λάμπρου», δήλωσε το μέλος του ΔΛΤΝΔ κ. Γιώργος Νισύριος.
«Δεν θέλω να υπάρχει παρεξήγηση με το δήμαρχο Καρπάθου.  Αν ήθελα τιμητική θέση θα κρατούσα και εγώ τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Είμαι θιασώτης της δουλειάς. Θέλω αποτελεσματικότητα. Σκέφθηκα πρακτικά. Θέλω να έχετε  καλή συνεργασία. Πρέπει να πάμε καλά. Έτσι θα τιμήσουμε τους ανθρώπους που μας ψήφισαν», απάντησε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΔΛΤΝΔ  απαρτίζεται από τους κ.κ.:

Πρόεδρος:
Μιχάλης Χριστοδούλου
Αντιπρόεδρος:
Μαρίζα Χατζηλαζάρου
Μέλη
Δήμος Μουτάφης,
Δήμος  Ρόδου
Ιωάννης Ιωάννίδης
Μαρία Καμμά,
δήμαρχος Τήλου
Ηλίας Λάμπρου,
δήμαρχος Καρπάθου
Γιώργος Νισύριος,
Δήμος Καρπάθου
Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δήμαρχος Σύμης
Φιλήμωνας Δερμιτζάκης,
δήμος Σύμης
Μιχάλης Πατρός,
δήμαρχος  Χάλκης
Βασίλης Χούλης,
Δήμος Μεγίστης
Μαρία Τσανάκη – Σορώτου,
δήμαρχος  Κάσου
Ευαγγελία Δημητρίου,
Δήμος Κάσου
Παναγιώτης Χαμουζάς
Νίκος Αμπουνιώτης
Λιμεναρχείο Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου