ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ με 27,1% στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πολίτης ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα ρίχνοντας την ψήφο της στην κάλπη σε εκλογικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ιδιαί­τερο ενδια­φέ­ρον παρου­σιά­ζουν τα ευρή­ματα της δημο­σκό­πη­σης της Οpinion Poll, η οποία “βλέπει” αδιαμ­φι­σβή­τητη πρωτιά της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και προ­βά­δι­σμα Κασ­σε­λάκη στις εσω­κομ­μα­τι­κές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα, που έγινε για λογα­ρια­σμό του ACTION24, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να σκαρ­φα­λώ­νει στη δεύτερη θέση, ενώ το νυν κόμμα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης κατρα­κυλά στην πέμπτη, μετά το ΚΚΕ και την Ελλη­νική Λύση.

Πιο ανα­λυ­τικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προη­γεί­ται με ποσοστό 27,1%. Ακο­λου­θεί το ΠΑΣΟΚ με 14%, το ΚΚΕ με 8,8%, η Ελλη­νική Λύση με 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,7%, η Φωνή Λογικής με 3,8%, η Πλεύση Ελευ­θε­ρίας με 3,6%, η Νίκη με 3,4%, το ΜέΡΑ25 με 2,4%, η Νέα Αρι­στερά με 2,1% ενώ οι ανα­πο­φά­σι­στοι είναι στο 16%.

 

 

Ποιον θέλουν πρόεδρο οι ψηφο­φό­φοι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση “επι­θυ­μείτε στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει ο Κασ­σε­λά­κης ή κάποιο άλλο στέ­λε­χος που θα είναι υπο­ψή­φιος;”, μόλις το 24,5% θέλει νίκη του έκπτω­του προ­έ­δρου.

Ωστόσο, το απο­τέ­λε­σμα αλλάζει μεταξύ των ψηφο­φό­ρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης προη­γεί­ται με ελά­χι­στη όμως διαφορά. Το 45,9% θέλει να τον ξαναδεί στην προ­ε­δρία του κόμ­μα­τος, την ώρα που το 43,8% επι­θυ­μεί άλλον πρόεδρο.

Στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο, ο Σωκρά­της Φάμελ­λος προη­γεί­ται με 26,3% και ακο­λου­θεί ο Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης με 21,1%. Στην τρίτη θέση ο Παύλος Πολάκης με 14%, έπεται ο Από­στο­λος Γκλέ­τσος με 8,6% και τέλος ο Νικόλας Φαρα­ντού­ρης με 3,3%. Να σημειω­θεί ότι το 21% απά­ντησε “κανένας από αυτούς”.

Αντί­στοιχα, στην πρόθεση ψήφου, μεταξύ των ψηφο­φό­ρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης εκτι­νάσ­σε­ται στο 43,5%, αφή­νο­ντας πίσω τον Σωκράτη Φάμελλο με 25,8%.

Πηγή: thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.