Τοπικές Ειδήσεις

Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου- Κατανομή του φόρου εισοδήματος και των Κ.Α.Π.

Η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνει την κατανομή του Φόρου Εισοδήματος Δωδεκανήσου ποσού 17.500.000,00€ στους δεκαπέντε (15) Δήμους του Νομού μας, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 500.000,00€, σε σχέση με αυτό του έτους 2019, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική και οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα λόγω του COVID-19, χάρις στις συντονισμένες ενέργειες και επαφές του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Αντώνη Καμπουράκη, του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, και του Γραμματέα κου Γιώργου Πόκκια, με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Το ποσό αυτό μάλιστα κατανεμήθηκε εφάπαξ, σε μία (01) δηλαδή δόση, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Με άλλη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, υπεγράφη και η κατανομή της 02ης και 03ης, από τις τέσσερις (04) συνολικά δόσεις των Κ.Α.Π., για την Π.Ε.Δ., για τις λειτουργικές μας δαπάνες.

Το τεκμηριωμένο και διεκδικητικό πνεύμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, από την αρχή της θητείας του, αποτυπώνεται ήδη και αποδίδει αποτελέσματα, παρά τη στενότητα των διαθέσιμων οικονομικών πόρων του κράτους, από τη δέσμευση μεγάλου μέρους τους, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου