Ρεπορτάζ

Συμπληρωματική απολογία του προσωρινά κρατούμενου πολιτικού μηχανικού

Συμπληρωματική απολογία ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου έδωσε χθες ο Ροδίτης, πολιτικός μηχανικός, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελεί από τον Δεκέμβριο του 2018 σε προσωρινή κράτηση.

Κατηγορείται ειδικότερα για απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και κατά μόνας από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα , το συνολικό όφελος ή ζημία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 30.000 € αλλά και των 120.000 € και σε απόπειρα τέλεσης του ανωτέρω εγκλήματος.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα εξετάσουν εξάλλου και νέο αίτημα για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους το οποίο υπέβαλε χθες με το απολογητικό του υπόμνημα.
Θυμίζουμε ότι του αποδίδεται συμπληρωματικώς ότι την 26η Δεκεμβρίου 2014 ανέλαβε την υπαγωγή στον νόμο περί αυθαιρέτων ακινήτου κυριότητας Ροδίτη στην Ιαλυσό και ότι παρέστησε ψευδώς στον εντολέα του ότι το ύψος του προστίμου του ανέρχεται σε 40.286,94 ευρώ κάνοντας χρήση εγγράφου που τον έπεισε ότι προέρχεται από τα πληροφοριακά συστήματα της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής. Φέρεται να παρέστησε ψευδώς ότι αν καταβάλει το πρόστιμο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, θα πληρώσει μειωμένο σε ύψος 15.116,75 ευρώ παραδίδοντάς του σχετικό έγγραφο δήθεν εξαχθέν από τα πληροφοριακά συστήματα του Υ.Π.Ε.Κ.Α.
Την αμοιβή του φέρεται να όρισε στο ποσό των 700 ευρώ και έλαβε τα χρήματα σε λογαριασμό συνεργάτιδάς του, που υπέδειξε.
Του αποδίδεται ότι μετήλθε κι άλλων ψευδών παραστάσεων στον φερόμενο ως θύμα και ότι ενσωμάτωσε στην περιουσία του το ποσό των 35.716,75 ευρώ με αντίστοιχη ζημία του παθόντος.
Του αποδίδεται ακόμη ότι από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε ανάλογη τακτοποίηση αυθαιρέτου μιας 85χρονης, χωρίς γραμματικές γνώσεις, κατοίκου του εξωτερικού, με εντολή που έλαβε από συγγενή της και ότι προσπορίστηκε παράνομο όφελος με ανάλογη απάτη ύψους 13.730 ευρώ.
Περαιτέρω κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2013 ανέλαβε την κατασκευή και αποπεράτωση κατοικίας γ’ ορόφου επί οικοδομής ιδιοκτησίας μιας ημεδαπής και ότι εισέπραξε συνολικά 152.800 ευρώ χωρίς να διεκπεραιώσει την εντολή που του δόθηκε.
Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι μηνύσεις εις βάρος του είναι επακόλουθες της προσωρινής του κράτησης και έχουν ως σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει χρήματα για τα οποία έχει εργασθεί και ορισμένες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι αμοιβές του κατατίθεντο σε λογαριασμό τρίτου διότι οι λογαριασμοί του είχαν κατασχεθεί από την εφορία.
Αιτήθηκε επίσης την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους και δή την απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος ως και την κατάθεση του πτυχίου του στην Ανακρίτρια.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Χάρης Βασιλειάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου