Ειδήσεις

Πολλά τα προβλήματα από την αύξηση του ΦΠΑ – Συνέντευξη τύπου των Γ. Πόκκια και Τ. Πότσου

Να γίνουν αγώνες και να αποκατασταθεί η αδικία που συντελέστηκε σε βάρος των νησιωτών με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, ζητούν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξή τύπου ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, τόνισε πως καταργήθηκε η μοναδική νησιωτική πολιτική που είχε τεθεί σε εφαρμογή.
«Καταργήθηκε η μοναδική νησιωτική πολιτική που είχε τεθεί σε εφαρμογή. Δεν θα μπω στη λογική των επιχειρημάτων που έχουν αναπτυχθεί για να δικαιολογηθεί αυτό που έγινε. Η απόφαση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, θέτει σε κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης επεσήμανε πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ θα προκαλέσει αύξηση τιμών σε αρκετά προϊόντα ακόμη και στα καύσιμα.
«Είναι ώρα να δημιουργηθεί από τους νησιώτες ένα αρραγές μέτωπο αντίδρασης απέναντι στο ανάλγητο κράτος που θέλει μόνο να εισπράττει από αυτούς. Η Ρόδος θα αντέξει και δεν θα γονατίσει. Είναι ανάγκη όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παλέψουμε και να πιέσουμε το κράτος. Πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος της Ρόδου και άλλων νησιών», είπε ακόμα ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο χώρο που βρίσκεται έξω από το κοιμητήριο των Ταξιαρχών, όπου λειτουργεί κάθε Σάββατο λαϊκή αγορά.
«Επιδιώκουμε την αναβάθμιση των υποδομών εκεί όπου διεξάγεται η λαϊκή. Αν γίνουν εργασίες ευπρεπισμού και αισθητικής αναβάθμισης στο χώρο έξω από το κοιμητήριο θα αυξηθεί και η κίνηση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές για τους κοινόχρηστους χώρους.
Ο γραμματέας
της ΝΕ του ΚΚΕ
Στην αδικία που έγινε σε βάρος της Ρόδου και των άλλων νησιών αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξή τύπου, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος και ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.
«Η υποκρισία ξεχειλίζει εδώ και δύο ημέρες από φορείς πολιτικά πρόσωπα και βουλευτές. Αναφέρομαι σε ανθρώπους που υπηρέτησαν σε κόμματα τα οποία φέρουν την ευθύνη που φθάσαμε έως εδώ. Θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές που θα συμβάλουν ώστε να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω η χώρα. Έρχονται μέτρα που θα οδηγήσουν στην κατάργηση των συντάξεων», δήλωσε ο κ. Πότσος.
Ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ επετέθη σε εκείνους που στο δημοψήφισμα καλούσαν τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» .
«Τώρα συγκρούονται με την κυβέρνηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Κάναμε λάθος πριν από τις εκλογές, όταν δηλώσαμε πως ο λαός τα έχει δει όλα. Τώρα έρχονται τα χειρότερα. Πολλά λέγονται για την εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων και φοροαπαλλαγές», τόνισε ο κ. Τάκης Πότσος.
Ο κ. Πότσος δήλωσε πως το πιο σημαντικό από όλα είναι οι πολίτες να καταλαβαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει.
«Εμείς εδώ και χρόνια ζητάμε την κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Το μόνο που έχει ενδιαφέρον για όσους έλαβαν τις αποφάσεις, είναι να περάσουν τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Εμείς θα ενημερώσουμε τους πολίτες και θα ξεκινήσουμε άμεσα κινητοποιήσεις και πικετοφορίες για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών. Οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν στα άσχημα που έρχονται. Ο φετινός χειμώνας θα είναι μαύρος», δήλωσε ο κ. Τάκης Πότσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου