Τοπικές Ειδήσεις

Ομαλοποιήθηκε η λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών

Ομαλοποιήθηκε από την Κυριακή η λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και πλέον τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ρόδου που συλλέγουν το ανακυκλώσιμο υλικό από τους μπλε κάδους το διοχετεύουν προς επεξεργασία και διαχείριση στις εγκαταστάσεις του.
Επιπλέον η ανάδοχος της συμβάσεως εταιρεία «ΕΝACT AE» έχει συλλέξει και προωθήσει όλο το υλικό που είχε εναποτεθεί σε χώρο έξω από τις εγκαταστάσεις της ανακύκλωσης.
Σημειώνεται ότι η ανάδοχος έχει γνωστοποιήσει εξωδίκως στον Δήμο Ρόδου ότι έχει λήξει η από 1 Νοεμβρίου 2016 Σύμβαση συνεργασίας και υφίστατο αδυναμία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ) να πιστοποιήσει τις ποσότητες και να καταβάλει το αντιστοιχούν αντίτιμο στην κοινοπραξία «WATT AE – ΕΝACT AE – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» που είχε γνωστοποιήσει στον Δήμο Ρόδου την διακοπή των εργασιών μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκ μέρους του Δήμου προβλεπόμενες ενέργειες ανανέωσης της συμβάσεως.
Ο Δήμος Ρόδου αντέδρασε και εξωδίκως γνωστοποίησε ότι έχει συμβληθεί με την ανάδοχο κοινοπραξία στο μεγάλο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων που περιλαμβάνει και την υποχρέωση λειτουργίας του ΚΔΑΥ και συγκεκριμένα μόνο με την κοινοπραξία «ΕΝACT AE – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», ότι δεν υφίσταται καμία σύμβαση και με την εταιρεία «WATT AE» που παρείχε δάνεια και εμπειρία στην κοινοπραξία και ότι κακώς και παρατύπως εκχωρήθηκαν τα έσοδα της ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου στην τριμερή κοινοπραξία. Θυμίζουμε ότι πλέον συμβαλλόμενος με τον Δήμο Ρόδου στην μεγάλη σύμβαση αποκομιδής των απορριμμάτων είναι η εταιρεία «ΕΝACT AE».
Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου με απόφαση που έλαβε την 13η Αυγούστου 2020 ακύρωσε παλαιότερες αποφάσεις του ίδιου οργάνου και με τον τρόπο αυτό τροποποίησε τους όρους της συνεργασίας με την «ΕΝACT AE» τόσο για την αποκομιδή των κανονικών απορριμμάτων όσο και τη διαχείριση του ΚΔΑΥ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ανακαλέσει ειδικότερα τις υπ’ αριθ. 1120/2017 και 505/2018 αποφάσεις του ίδιου οργάνου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», με την πρώτη απόφαση είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία η εκχώρηση προϊόντος (τίμημα διαλογής και μεταφοράς) της σύμβασης συνεργασίας Δήμου Ρόδου και ΕΕΑΑ Α.Ε. (με ημερομηνία 1.11.2016 και αριθμό πρωτοκόλλου 52367) για το χρονικό διάστημα ισχύος της παραπάνω σύμβασης στην κοινοπραξία «W.A.T.T. Α.Ε. – ENACT Α.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».
Με την δεύτερη απόφαση έγινε τροποποίηση της από 01-11-2016 σύμβασης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ρόδου και της ΕΕΑΑ Α.Ε. για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων αρ.πρωτ. 2/29737/2018.
Υπέρ ψήφισαν 30 δημοτικοί σύμβουλοι και κατά 11 και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ι.Αφεντούλης, Ν. Γιαννάς, Σ. Διακοσταματίου, Δ. Ζανεττούλλης, Ε. Καζούλλης, Μ. Καφετζής, Ι. Κορωναίος, Μιχ. Παλαιολόγου, Α. Πάλλας, Μ. Σταυρής, Μ.Χριστοδούλου ενώ αποχή δήλωσε ο κ. Κ. Πότσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου