Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία –τόσο σε επίπεδο νοσηλείας, όσο και σε επίπεδο ελέγχων και εξετάσεων που γίνονται για τον κορωνοϊό στην περιοχή μας.
Αυτό υπογράμμισε με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης περιγράφοντας την κατάσταση για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων και τους ελέγχους που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μας:
«Μπορώ να σας πω ότι μέχρι τώρα, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σε επίπεδο νοσηλείας και σε επίπεδο εξετάσεων. Ο κόσμος, έχει ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της κατάστασης που έχει πολλές παραμέτρους: κατ’ αρχήν είναι τα μέτρα προστασίας που πρέπει ο καθένας να λαμβάνει σύμφωνα με την ατομική του ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεύτερο έρχεται το κομμάτι της έγκαιρης διάγνωσης που προκύπτει μέσα από τα τεστ που γίνονται σε τρία επίπεδα (αεροδρόμιο, ΕΟΔΥ, Νοσοκομείο και φυσικά στα ιδιωτικά εργαστήρια). Εμείς, έχουμε την δυνατότητα περίθαλψης στην ειδικά διαμορφωμένη κλινική για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις, η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη και άρτια προετοιμασμένη γι αυτή την δουλειά ενώ α) μπορούμε να ελέγχουμε με τα μηχανήματα που διαθέτουμε, τα τεστ που έρχονται από το Αεροδρόμιο ‘Διαγόρας’ της Ρόδου, έως και 400 την ημέρα, β) τα τεστ που κάνει ο ΕΟΔΥ με τις οδηγίες που παίρνει από την κεντρική διοίκηση για την ‘ιχνηλάτηση’ σε διάφορες περιοχές και ομάδες του νησιού και γ) αυτά που κάνει το Νοσοκομείο. Είτε είναι προ-εγχειρητικοί έλεγχοι είτε είναι πολίτες που έρχονται και ζητούν να εξεταστούν για να επιβεβαιώσουν εάν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό ή όχι –για να γνωρίζουν και να προχωρήσουν σε θεραπεία κ.λπ.
Ετσι, στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε μια ομαλή πορεία και μια διαδικασία, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε, αφενός να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα και αφετέρου ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών», τόνισε.
Ερωτηθείς για τα κρούσματα και την εξέλιξή τους στην περιοχή μας ο κ. Ρουμάνης δήλωσε:
«Το Νοσοκομείο έχει εικόνα μόνον για όσα έρχονται εδώ. Επομένως, μπορώ να σας απαντήσω μόνον για το κομμάτι που ελέγχουμε εδώ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα είχαμε μικρό ποσοστό νοσηλείας, σε ήπια περιστατικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όσοι βρέθηκαν θετικοί, περιορίστηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και ανέρρωσαν μέσα στο 14ήμερο, λαμβάνοντας την απαραίτητη θεραπεία. Πέραν τούτων, ιδιαίτερα θέματα ή άλλα προβλήματα δεν είχαμε. Θυμάστε ότι το μόνο σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε ήταν η ηλικιωμένη η οποία διακομίστηκε στο Ηράκλειο και δυστυχώς, απεβίωσε εκεί. Εδώ, μέχρι σήμερα δεν σημειώθηκε κάτι άλλο ή βαρύ περιστατικό».
Επίσης διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο Ρόδου είναι πλήρως εξοπλισμένο χάρη και στην βοήθεια όλων που συμβάλλουν συνεχώς και βοηθούν στην προσπάθεια.
«Μπορέσαμε να έχουμε σε ετοιμότητα ένα τμήμα που τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προβλέπει η διαδικασία αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό μας, το οποίο είναι εκπαιδευμένο, είναι προετοιμασμένο και σε σταθερή βάση στον συγκεκριμένο χώρο κι επομένως, έχει αντιμετωπίσει την κατάσταση μέχρι σήμερα», ανέφερε.

Σημειώνεται πως το Νοσοκομείο Ρόδου είναι σε καθημερινή επαφή με τα υπόλοιπα νοσοκομεία και δομές υγείας στην περιοχή της Δωδεκανήσου με την διαφορά ότι διαθέτει θαλάμους αρνητικής πίεσης και μία κλινική που μπορεί να νοσηλεύσει προσωπικό.
«Το Νοσοκομείο της Ρόδου μπορεί να ανταποκριθεί στις μέχρι τώρα απαιτήσεις και ανάγκες» κατέληξε ο κ. Ρουμάνης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η κατάσταση βαίνει ομαλά μέχρι και τώρα, που έκλεισε ο Αύγουστος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ