Τοπικές Ειδήσεις

“Ο Γκρίζος Λύκος, το στήριγμα του Ερντογάν, προκαλεί ο ανιστόρητος–του Κοσμά Σφυρίου

ΛΕΕΙ : ΑΔΙΚΟ που ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ τα 12ΝΗΣΑ «ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ» : «… ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!»

Ο καταπατητής ιστορίας χιλιετηρίδων των νησιών, πότε παρέδωσε στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα μας ;

Το 1923, τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Τουρκία την υπέγραψε και μ’ αυτήν παραιτήθηκε υπέρ της Ιταλίας (όχι υπέρ της Ελλάδας) στα Δωδεκάνησα. Αυτή την υπογραφή της χώρας τους, έναν αιώνα (περίπου) αργότερα, ο «γκρίζος λύκος» και ο πρόεδρος του, την θεωρούν «άδικη» και επιδιώκουν – με πολιτική «των κανονιοφόρων» – να την πάρουν πίσω, απειλώντας – ευθέως – τα νησιά μας !

Ποια σχέση έχει αυτή η πολιτική με το Διεθνές Δίκαιο και αυτή η ηγεσία της Τουρκίας με τον 21ο αιώνα ;

Τα Δωδεκάνησα μας ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα, με την Συνθήκη των Παρισίων το 1947 και σ’ αυτήν η Τουρκία δεν ήταν καν συμβαλλόμενη χώρα. Άρα ; Παρέδωσαν τα Δωδεκάνησα ; Σε ποιο τραπέζι διαπραγμάτευσης ;

Και όμως, επικαλούνται την Συνθήκη των Παρισίων, για να κατηγορούν την χώρα μας, γιατί οργάνωσε την άμυνα των νησιών μας και δεν τα έχει αποστρατικοποιημένα

Καμώνονται, πως δε γνωρίζουν τον Καταστατικό Χάρτη του Ο.Η.Ε, που δίνει αυτό το δικαίωμα στην χώρα μας, αφού τα νησιά απειλούνται ευθέως.

Ωρύονται, γιατί άλλαξε η φρουρά του Καστελορίζου (τάχα μου απόδειξη, πως η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη), όταν εδώ και πολλά χρόνια, απέναντι από τα ελληνικά νησιά, η Τουρκία έχει παρατάξει την ονομασθείσα «στρατιά του Αιγαίου» !

Ενώ, ακόμη και χθες :

(α) η εφημερίδα «Γενίκευση Σαφάκ» (που πάντα εκφράζει τις απόψεις Ερντογάν) κάνει λόγο για «…δικαίωμα της Τουρκίας για πολιτική, νομική και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ( ! ) ΕΠΕΜΒΑΣΗ στα νησιά» και

(β) η Τουρκία εξέδωσε νέα navtex, στέλνοντας το Ορούτς Ρέις, να «κάνει έρευνες», συνοδευόμενο από μέρος του τουρκικού στόλου, πλησιέστερα στο Καστελλόριζο.

Φαίνεται ακόμη – τον 21ο αιώνα – θέλουν τους γειτονικούς λαούς, να διακατέχονται

από την αντίληψη «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω !».

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται, ότι Τουρκία και Δίκαιο είναι έννοιες ασύμβατες !

Αν θέλουν να αποδείξουν, ότι είναι έννοιες συμβατές, πρέπει να επανέλθουν σε μια συμφωνία τύπου Ελσίνκι 1999.

1 / 9 / 2020

Κοσμάς Σφυρίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου